Az ultralágy a legnépszerűbb keverék Ausztriában - F1VILÁG.HU

Az ultralágy a legnépszerűbb keverék Ausztriában

HIRDETÉS

A Pirelli ultralágy abroncsai lesznek a legnépszerűbbek a következő Forma-1-es versenynek otthont adó Red Bull Ringen.


A Pirelli ultralágy abroncsai lesznek a legnépszerűbbek a következő Forma-1-es versenynek otthont adó Red Bull Ringen.

Az Osztrák Nagydíjat jövő hétvégén rendezik majd Spielbergben, a száguldó cirkusz kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli pedig az ultralágy, a szuperlágy és a lágy keverékekkel érkezik majd a helyszínre.

Az olasz gumigyártó kedden nyilvánosságra hozta azt is, a csapatok milyen gumiválasztással készülnek a Forma-1-es bajnokság 9. versenyhétvégéjére.

A Pirelli által közzétett dokumentumból kiderül, a csapatok az ultralágy gumikból választották a legtöbbet – a Ferrari versenyzői 9, a Mercedes párosa 8, míg a Red Bull pilótái 7 szettet kapnak majd ebből a vegyületből a Red Bull Ringen.

A Mercedes csapatán belül csupán a lágy és szuperlágy gumik felosztásában van eltérés: utóbbi keverékből a címvédő Lewis Hamilton 3, míg a bajnoki éllovas Nico Rosberg 4 garnitúrát kap majd.

A jövő vasárnapi versenyen a lágy és a szuperlágy keverékből kell 1-1 szettet felhasználni kötelező jelleggel, míg az időmérő harmadik szakaszában [Q3] az ultralágy abroncsok használatosak.

A fennmaradó szettekkel a Forma-1 csapatai szabadon gazdálkodhattak, felhasználásukat tekintve pedig az alábbiak szerint döntöttek:

Pirelli

EXKLUZÍV INFORMÁCIÓK A HELYSZÍNRŐL

Hirdetés

A jövő hétvégi Osztrák Nagydíjon az F1Világ.hu csapata is jelen lesz, így weboldalunkon exkluzív információkkal jelentkezünk majd a Red Bull Ringről.

Amennyiben nem akar lemaradni a legfrissebb tartalmakról, kövessen minket a Facebook-on:

Az F1Világ Facebook-oldala
Godina Zsolt Facebook-oldala

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!