Friss hírek

Az US F1 kihagyná az első négy versenyt

Miközben megmenekülni látszik a Campos istállót, egyre valószínűbb, hogy a Team US F1 nem lesz ott a szezonnyitón Bahreinben, miután a gárda egyik alapítója, Ken Anderson elárulta, hogy egyezkednek az FIA-val, hogy kihagyhassák az első négy versenyt.

Miközben megmenekülni látszik a Campos istállót, egyre valószínűbb, hogy a Team US F1 nem lesz ott a szezonnyitón Bahreinben, miután a gárda egyik alapítója, Ken Anderson elárulta, hogy egyezkednek az FIA-val, hogy kihagyhassák az első négy versenyt.

“Azon dolgozunk a szövetséggel, hogy tisztázzuk, hány versenyt hagyhatunk ki az idei évben” – mondta Anderson a New York Times-nak adott interjújában, melyben azt is megerősítette, hogy nagy valószínűséggel csak május elejére, az európai szezon első állomásának helyet adó Spanyol Nagydíjra készülnek el.

“Ideális eset az lenne, ha kihagyhatnánk az első négy versenyt, és Barcelonában mutatkozhatnánk be.”

Az új Concorde Egyezmény tartalmaz egy olyan záradékot, amely kimondja, hogy csak az a csapat zárható ki hivatalosan a világbajnoki sorozatból, amely több mint három versenyt kihagyott, ám az FIA a hónap elején megerősítette, hogy ha csak egy futamról is távol maradnak az új csapatok, azzal szabályt sértenek.

“Véleményem szerint minden lehetséges” – folytatta Anderson, aki bízik abban, hogy sikerül egyezségre jutniuk az FIA-val, és nem kell átadniuk indulási jogukat a kispadon várakozó Stefan GP-nek, amely a tervek szerint már jövő héten megkezdi új autója tesztelését.

“Bízom abban, hogy segíteni fognak, és tudom, hogy mindent megtesznek majd azért, hogy életben tartsák a csapatot, nem az lesz a céljuk, hogy tönkretegyenek, nem ezt várom az irányító testülettől.”

Bár korábban olyan hírek is szárnyra kaptak melyek szerint a másik alapító, Peter Windsor, illetve a befektető, Chad Hurley – aki a Google tulajdonában lévő YouTube társalapítója – már kiszállt az amerikai csapatból, Anderson cáfolta, hogy ez igaz lenne.

A szakember azt viszont elmondta, hogy minden a szponzori háttértől függ, hiszen a tervek megvannak, azonban az azok megvalósításához szükséges anyagiak még hiányoznak, de bízik abban, hogy ezen a téren napokon belül változás történhet.

Az US F1 egyetlen leszerződtetett pilótája Jose Maria Lopez, aki egyesek szerint a bizonytalan helyzet miatt már meg is kezdte a tárgyalásokat a Campos istállóval, ahol Bruno Senna csapattársa lehet 2010-ben.

Anderson elmondta, hogy az argentin pilóta továbbra is szerződésben áll a csapattal, de nem lenne meglepődve, ha végül máshol kötne ki. Ez újabb érvágás lenne az US F1-nek, hiszen azt is jelentené, hogy elveszítené Lopez állítólagos 8 millió dolláros szponzorcsomagját.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!