Az USF1 cáfolja, hogy csúszásban lenne - F1VILÁG.HU

Az USF1 cáfolja, hogy csúszásban lenne

HIRDETÉS

Bár a múlt héten egyre több hír jelent meg arról, hogy veszélyben van az USF1 jövő évi debütálása, az amerikai gárda vezetése cáfolta a negatív híreszteléseket, és kijelentette, hogy jól haladnak a felkészüléssel.

Bár a múlt héten egyre több hír jelent meg arról, hogy veszélyben van az USF1 jövő évi debütálása, az amerikai gárda vezetése cáfolta a negatív híreszteléseket, és kijelentette, hogy jól haladnak a felkészüléssel.

Az Auto Motor und Sport a múlt héten arról számolt be, hogy a charlotte-i bázisú gárda még meg sem kezdte a törésteszteket, így már most borítékolható, hogy nem fog tudni rajthoz állni 2010-ben.

Az USF1 sportigazgatója, Peter Windsor azonban cáfolta, hogy ez lenne a helyzet, és élesen kritizálta a “jól értesült” magazint, amely kiválóan ért ahhoz, hogy megkavarja az állóvizet.

“Úgy tűnik, hogy a hírek Svájcból és Németországból jönnek, a BMW Sauber hazájából” – mondta Windsor a GPWeeknek.

“Egy nagyra becsült magazin (Auto Motor und Sport) arról tájékoztatta olvasóit, hogy még egyetlen komponensünk töréstesztjét sem végeztük el, így semmi esélyünk nincs arra, hogy rajthoz álljunk 2010-ben.”

“A valóság viszont az, hogy már több komponensünk töréstesztjét is sikeresen elvégeztük, és még több tesztünk lesz ebben a hónapban és decemberben. Mint a többiek, mi is keményen dolgozunk, és nem pocsékoljuk arra az időnket, hogy mindenről beszámoljunk.”

Az Auto Motor und Sport legutóbbi cikkében Ross Brawnt idézte, aki komolyan aggódott az USF1 miatt, amiért még nem kezdte meg a teszteket.

Windsor azonban úgy gondolja, a brit szakember nem róluk, hanem általánosságban beszélt, szavait pedig kiragadták a szövegkörnyezetből, hogy ütősebb legyen a cikk.

“Ha megnézzük a nyilatkozatot, akkor úgy tűnik, hogy valaki a már említett laptól azt a kérdést tette fel, hogy ’ha egy csapat vagy egy új csapat nem végezte el a törésteszteket az utolsó pillanatig, akkor van esélye ott lenni a rajtrácson 2010-ben?’. Erre reagált Ross úgy, hogy ’ez elég nehéz lenne’” – folytatta Windsor.

Arra a kérdésre, hogy megfordult-e a fejükben, hogy eladják nevezésüket a jövő évre, ahogy azt a riportban olvasni lehet, a szakember így felelt: “Ami az USF1 Teamet illeti, csak ismételni tudom azt, amit Ken és én már számtalanszor elmondtunk az új Concorde Egyezmény aláírása óta.”

Hirdetés

“A helyünk nem eladó, semmilyen körülmények között, és versenyezni fogunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!