Az utolsó szakaszban járnak a dzsiddai F1-es pálya építési munkálatai - F1VILÁG.HU

Az utolsó szakaszban járnak a dzsiddai F1-es pálya építési munkálatai

HIRDETÉS
Jól haladnak a dzsiddai Forma-1-es pálya építési munkálatai – ezt nyilatkozta a Szaúd-Arábiai Nagydíj vezérigazgatója, Martin Whitaker, reagálva azokra a sajtóhírekre, melyek szerint a szervezők versenyt futnak az idővel.
Saud-Arabian Grand Prix track, Jeddah

Szaúd-Arábia új helyszínként december első hétvégéjén látja majd vendégül a Forma-1 mezőnyét a Vörös-tenger partvidékén, Dzsiddában kialakított utcai versenypályán.

A napokban arról szóltak a hírek, a helyszínen megfeszített munka zajlik, a szervezők pedig versenyt futnak az idővel, hogy elkészüljenek mindennel a december 5-i versenyre.

A RaceFans című lapnak nyilatkozva viszont a Szaúd-Arábiai Nagydíj vezérigazgatója, Martin Whitaker elárulta, jól haladnak a munkálatok.

„A fejlesztési munkálatok nagyon jól haladnak, miközben beléptünk az építési munkálatok kritikus utolsó szakaszába” – fogalmazott a szakember.

„Miután szeptember elején szinte mindenhol lefektettük az alaprétegű aszfaltot, most a pálya állandó és félig állandó építményeinek összeszerelési fázisában járunk, beleértve a lenyűgöző, 280 méter hosszú bokszutcát és a csapatok épületeit olyan egyéb épületek mellett, mint a szurkolói zónák és a lelátók.”

„Egy ilyen munka befejezése 9 hónap alatt óriási feladat, de valamivel több, mint 2 hónapunk van hátra, és közel vagyunk a világ leghosszabb, leggyorsabb és legújabb utcai pályájának befejezéséhez – rekord idő alatt!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!