Azerbajdzsán váltja Oroszországot a naptárban?

Lapértesülések szerint a várnál jóval korábban bekerülhet a Forma-1 körforgásába Azerbajdzsán.


Lapértesülések szerint a várnál jóval korábban bekerülhet a Forma-1 körforgásába Azerbajdzsán.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, Azerbajdzsán sportminisztere az elmúlt héten úgy nyilatkozott, sikerült egyezségre jutniuk Bernie Ecclestone-nal, így 2016-ban a fővárosba, Bakuba látogathat a száguldó cirkusz mezőnye.

Hirdetés
 

„Aláírtunk egy megállapodást Bernie Ecclestone-nal, és egy bakui esemény keretében ezt hivatalosan be is jelentjük” – mondta nemrégiben Azad Ramihov.

Az Associated Press jelentése szerint azonban a szerződés nem is a 2016-os debütálást említi, hanem akár már jövőre bemutatkozhat a verseny.

„2015 őszén a Forma-1 ellátogat Bakuba” – erősítette meg Samaya Mammadova, az azerbajdzsáni sportminisztérium szóvivője.

Német lapértesülések szerint azonban az sem kizárt, hogy a Forma-1 már idén ellátogat Azerbajdzsánba, ha ugyanis tovább fokozódik a feszültség Oroszország és Ukrajna között, könnyen elképzelhető, hogy a szocsi versenyt kiveszik a naptárból.

Az első Orosz Nagydíjat a tervek szerint október 10-12. között tartják majd, a Die Welt című német lap azonban úgy tudja, ha a politikai helyzet nem javul az országban, az sem kizárt, hogy nem lesz verseny Szocsiban.

Oroszországba egyébként a német túraautó-bajnokság (DTM) mezőnye is ellátogatna idén, és bár a szervezők kitartanak terveik mellett, elismerik, sok minden függ a politikai helyzettől.

„A jelenlegi helyzet szerint ott leszünk” – mondta Hans-Werner Aufrecht.

A DTM futamait szervező ITR hozzátette: „Szervezőként természetesen szorosan figyelemmel kísérjük a helyzetet, tisztában vagyunk azzal, hogy a Moscow Racewayen tartandó verseny nagyban függ a politikai helyzettől.”

„Ha törölnünk kellene a futamot, lenne alternatívánk, felelőtlenség és szakszerűtlenség lenne, ha nem így volna.”

A Die Welt című lap állítja, ha a Forma-1-es Orosz Nagydíjat nem rendezik meg, már idén Azerbajdzsánba látogathat a száguldó cirkusz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Azerbajdzsán váltja Oroszországot a naptárban?
Norris: Verstappen a valaha volt egyik legtehetségesebb versenyző a Forma-1-ben
Jót röhögtek Norrisék a versenytársak gyerekkori fotóin [Videó]
Albon azt mondja, készen áll a visszatérésre
Az új motorérának is a Petronasszal közösen vág neki a Mercedes
A nap képe: Nem léteztek még a gumimelegítő paplanok? Ecclestone akkor is megoldotta!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!