Badoer a második etapot célozza meg az időmérőn - F1VILÁG.HU

Badoer a második etapot célozza meg az időmérőn

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy nem tudott elmozdulni az utolsó pozícióból a délutáni szabadedzésen, Luca Badoer bízik abban, hogy sikerül továbbjutnia a második körbe a szombati időmérőn Spa-Francorchamps-ban.

Annak ellenére, hogy nem tudott elmozdulni az utolsó pozícióból a délutáni szabadedzésen, Luca Badoer bízik abban, hogy sikerül továbbjutnia a második körbe a szombati időmérőn Spa-Francorchamps-ban.

A 38 éves versenyző szemmel láthatóan magabiztosabban érezte magát a széles belga ringen, mint egy héttel ezelőtt az utcai pályán Valenciában, azonban még így is a leglassabb volt a mezőnyben, és majd’ két teljes másodpercet kapott csapattársától, Kimi Raikkönentől.

Badoer azonban elégedett volt a mai napon elvégzett munkával, és elmondása szerint célja az lesz a szombati időmérőn, hogy továbbjusson a második körbe – ami nyilván csak rajta fog múlni, mert autója képes erre.

“Célom az, hogy továbbjussak az első etapon az időmérőn, és aztán majd meglátjuk, mi lesz a versenyen” – mondta az olasz pilóta, aki tisztában van azzal, hogy valami kimagaslót kell nyújtania, ha meg akarja tartani ülését.

A Ferrari versenyzője ugyan örült annak, hogy kipróbálhatta az F60-as modellt vizes pályán, ám jobban szerette volna, ha az első másfélórás edzés is száraz pályán zajlik le, ugyanis meglátása szerint akkor többet tanulhatott volna.

“A reggeli edzést vizes pályán teljesítettünk, és ez remek volt számomra, mert megtudhattam, hogy miként viselkedik az autó esőben” – folytatta. “Elég gyors voltam. De mindez azt is jelentette, hogy másfél órát vesztettem a háromórányi edzésből, így csak egy másfélórás tréningem maradt a felkészülésre.”

“Nyilvánvalóan körről-körre javulok, és még nem autóztam ki magamból a maximumot. Több időt kell még vezetéssel eltöltenem, és holnap lesz még egy szabadedzés, ahol módosítani tudok a beállításokon, és meg tudom nézni, hol veszítek időt Kimivel szemben.”

“Úgy gondolom, hogy holnap már sokkal okosabbak leszünk.”

Raikkönen a második edzést alig egy tizeddel lemaradva Hamilton mögött, a harmadik helyen fejezte be, ám nem tudott visszatérni a boxba egy hidraulikus probléma miatt. A vezetőség viszont nem tulajdonít különösebb jelentőséget a meghibásodásnak, magabiztosan várja a folytatást.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!