Badoer ígéri, hogy jobb lesz Belgiumban

Luca Badoert nem lepte meg, hogy jócskán lemaradva a többiektől, az utolsó lett a tegnapi időmérőn, ám fogadkozik, hogy a jövő hétvégi Belga Nagydíjon sokkal jobb lesz, ahol sem az autó, sem a pálya nem lesz ismeretlen számára.

Luca Badoert nem lepte meg, hogy jócskán lemaradva a többiektől, az utolsó lett a tegnapi időmérőn, ám fogadkozik, hogy a jövő hétvégi Belga Nagydíjon sokkal jobb lesz, ahol sem az autó, sem a pálya nem lesz ismeretlen számára.

A 38 éves olasz versenyző, aki a sérülést szenvedett Felipe Massát helyettesíti a Ferrarinál, borzalmasan gyengén teljesített a hétvége eddigi részében, és egy kemény futam elé néz, hiszen az utolsó helyről kell rajtolnia, egy olyan pályán, ahol szinte lehetetlen az előzés.

Badoer azonban türelemre inti azokat, akik már most azt tanácsolják a Ferrarinak, hogy a következő versenyen mást ültessenek az autóba, mert ha ez így megy tovább, az olaszok biztosan lemondhatnak arról, hogy megszerzik a 3. helyet a konstruktőrök versenyében.

“Hasonlóra számítottunk” – mondta Badoer. “Megpróbáltam mindig ugyanazokat a dolgokat ismételni, de már 10 hónapja nem vezettem forma-1-es autót, így nem voltam egyszerű helyzetben.”

“Arról pedig nem is beszélve, hogy a pálya teljesen új számomra, szóval hasonló eredményre számítottunk. Vezetnem kell, hogy magabiztosabb legyek az autóban. Arra kérek mindenkit, hogy legyen türelmes, mert nem vagyok robot, sem Szupermen. Egy ember vagyok, és nekem is szükségem van időre, hogy gyorsabb legyek.”

“Biztos vagyok abban, hogy javulni fogok. Egy évvel ezelőtt gyorsabb voltam, de mivel még alig ismerem az autót, meg kell barátkoznom vele, és minden apró részlettel. Ehhez viszont még egy kis időre van szükségem.”

Ahogy azt már korábban is elmondta, Badoer egyfajta tesztként tekint visszatérő versenyére, ahol mindent elkövet majd azért, hogy minél többet tanulhasson, és bővíthesse tapasztalatát.

“Számomra ez csak egy teszt, ahol közelebb kerülhetek az autóhoz és a csapathoz” – mondta az olasz, aki legutóbb 1999-ben állt rajthoz f1-es futamon. “Természetesen az ember nem az utolsó helyre hajt, azonban nem lepett meg minket az eredmény.”

“Nem számítottunk arra, hogy túljutok az első etapon az időmérőn. Nem vagyok boldog, de örülök annak, hogy van még lehetőségem pályára gördülni, és még több tapasztalatot begyűjteni” – folytatta Badoer, aki úgy érzi, jobban fog teljesíteni a jövő hétvégi Belga Nagydíjon.

“Ismerem a spa-i pályát. Addigra az autóval is jobban megbarátkozom, így biztos vagyok abban, hogy sokkal jobb állapotban leszek Belgiumban.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!