Badoer maradt az élen Barcelonában - F1VILÁG.HU

Badoer maradt az élen Barcelonában

HIRDETÉS

A Ferrari tesztpilótája, Luca Badoer a tesztek második napján sem talált legyőzőre a spanyolországi Barcelonában, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést a soron következő versenyekre.

A Ferrari tesztpilótája, Luca Badoer a tesztek második napján sem talált legyőzőre a spanyolországi Barcelonában, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést a soron következő versenyekre.

Az olasz versenyző, aki az új aerodinamikai megoldásokon dolgozott, 1:21.013-as idejével végzett az élen, amely több mint egy másodperccel volt gyorsabb tegnapi legjobbjánál.

Badoer mögött három tizeddel lemaradva a McLaren tesztpilótája, Pedro de la Rosa végzett, akit a Toyota német pilótája, Timo Glock követett a harmadik helyen Nico Rosberg (Williams), és David Coulthard (Red Bull Racing) előtt.

A bajnokság éllovasa, Robert Kubica befejezte kétnapos tesztprogramját a BMW Sauberrel. A lengyel versenyző az aerodinamikai és a mechanikai beállításokon dolgozott, melyeket már a soron következő Francia Nagydíjra fejleszt a csapat.

Kubica helyét csapattársa, Nick Heidfeld veszi majd át a tesztek zárónapján. A német versenyző bízik benne, hogy megoldást talál az időmérőkön fellépő problémákra.

Mivel a Toro Rosso is csatlakozott a teszthez, a Force India kivételével a teljes mezőny képviseltette magát a katalán ringen, ahol összesen három alkalommal került elő a piros zászló.

Először Nelsinho Piquet miatt, aki egy váltóprobléma miatt már a reggeli edzésen megállt a pályán. A következő leállást Badoer okozta, ugyanis a Ferrari hidraulikus rendszere meghibásodott, ahogy később a Toyota rendszere sem bírta, és Timo Glock is a pályán ragadt.

Az edzés szinte végig száraz pályán zajlott, mindössze egy kisebb eső zavart be a reggeli edzésen, ám a nap és az autók gyorsan felszárították az ideális ívet.

A teszt holnap tovább folytatódik Barcelonában.

Teszteredmények, Barcelona, 2. nap:

Hirdetés

 1.  Badoer      Ferrari             (B)  1:21.013   95
 2.  de la Rosa  McLaren-Mercedes    (B)  1:21.374  111
 3.  Glock       Toyota              (B)  1:21.573   97
 4.  Rosberg     Williams-Toyota     (B)  1:21.614   86
 5.  Coulthard   Red Bull-Renault    (B)  1:21.669   86
 6.  Kubica      BMW Sauber          (B)  1:21.761  114
 7.  Barrichello Honda               (B)  1:21.950  122
 8.  Piquet      Renault             (B)  1:22.037  129
 9.  Bourdais    Toro Rosso-Ferrari  (B)  1:22.395  101 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!