Badoer nem bánja, hogy visszatért a Forma-1-be - F1VILÁG.HU

Badoer nem bánja, hogy visszatért a Forma-1-be

HIRDETÉS

A Ferrari beugrója, Luca Badoer annak ellenére sem bánja, hogy elfogadta csapata felkérését, és tíz év kihagyás után visszatért a Forma-1-be, hogy képtelen felvenni a ritmust, és esélye sincs arra, hogy esetleg pontot szerezzen.

A Ferrari beugrója, Luca Badoer annak ellenére sem bánja, hogy elfogadta csapata felkérését, és tíz év kihagyás után visszatért a Forma-1-be, hogy képtelen felvenni a ritmust, és esélye sincs arra, hogy esetleg pontot szerezzen.

A Ferrari történetében még soha nem fordult elő olyan, hogy egyik versenyzője zsinórban két futamon is az utolsó sorba kvalifikálja magát. Legalábbis eddig, ugyanis Badoer az elmúlt futamhoz hasonlóan, most is az utolsó helyről rajtolhat.

A 38 éves tesztpilóta a sérülést szenvedett Felipe Massát helyettesíti a Ferrarinál, miután Michael Schumacher nem tudta vállalni a visszatérést, nyakfájdalmai miatt.

Badoert eddig sem tartották a világ legjobb versenyzőjének – jóllehet korábban soha nem ülhetett versenyképes autóban –, most viszont egyenesen “lebénázzák”, így sokakban felmerülhet a kérdés, vajon nem bánta-e meg az olasz a visszatérést.

“Nagyon boldog vagyok. A sajtótól eltekintve. Az egyedüli probléma számomra és a csapat számára a sajtó” – mondta az olasz a riportereknek Belgiumban. “Kilencven százalékban rossz dolgokat írnak. Engem igazából nem érdekel, mert nem olvasok újságokat, így tehát mindenki olvasson, amit csak akar.”

“Azonban a körülöttem lévő embereket ez befolyásolja, így ezt nem szeretem. De ettől eltekintve, nagyon jól érzem magam, hiszen a Ferrarinak versenyzem a Forma-1-ben, ami mindig is a legnagyobb álmom volt. Minden egyes alkalommal fejlődök, de tudom, hogy nagyon nehéz.”

“Más versenyzők odajönnek hozzám, és mondják, hogy tisztában vannak azzal, milyen nehéz helyzetben vagyok, szóval számomra ez egy kiváló időszak, leszámítva azt, amit a sajtóról mondtam.”

Badoer visszatérése előtt 1999-ben versenyzett utoljára az F1-ben, még a Mindardi színeiben, és az idei évben életbe lépő szezonközi teszttilalom miatt már 10 hónapja nem ült forma-1-es autóban, ami még jobban megnehezítette a dolgát.

Éppen ezért is csalódott egy kicsit amiatt, hogy éppen most jött ez a fantasztikus lehetőség, mert úgy érzi, hogy két évvel ezelőtt sokkal jobban szerepelhetett volna, ugyanis akkor talán még a versenyzőknél is jobban ismerte az éppen aktuális autót.

“Frusztráló a dolog, mert mindig is álmom volt, hogy a Ferrarinak versenyezzek” – mondta. “Azonban ha évekkel ezelőtt jön ez a lehetőség, akkor minden teljesen más lett volna, mert például két évvel ezelőtt rengeteget vezettem az autót. De sajnos nem te választhatsz meg mindent, és ez a lehetőség a lehető legrosszabb időben jött, mert már 10 hónapja nem vezettem forma-1-es autót.”

Hirdetés

“Mindenesetre nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam, még ha a teljesítményen nem is valami jó. Azonban biztos vagyok abban, hogy ha még több versenyen indulhatok, akkor egyre jobb leszek.”

A Ferrari a hétvégi futam után dönt arról, hogy milyen felállással vág neki a szezon hátralévő részének, és az eddig látottak alapján félő, hogy már nem Badoer lesz Raikkönen csapattársa a szeptemberi Olasz Nagydíjon.

Bár egyelőre a holnapi versenyen jár az agya, és a csapat sem traktálja ezzel, Badoer bízik abban, hogy Monzában még rajthoz állhat, hiszen az olasz pályát kiválóan ismeri, és ha valahol, akkor ott hatalmasat tudna domborítani.

“Számomra különleges Monza. Hazai pályám, és az én nevemhez fűződik a körrekord az F1-ben. Mugellóhoz és Fioranóhoz hasonlóan, ez is egy olyan pálya, ahol a legtöbb időt töltöttem az életemben. Biztos vagyok abban, hogy Monzában sikerülne az a nagy ugrás, amit mindenki vár tőlem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!