Badoer tudja, hogy mielőbb javulnia kell

Luca Badoer tisztában van azzal, hogy zárós határidőn belül javítania kell teljesítményén, ha nem akarja, hogy a Ferrari változtasson tervén, és még Felipe Massa visszatérése előtt lecserélje, miután relatíve gyengén kezdett pénteken.

Luca Badoer tisztában van azzal, hogy zárós határidőn belül javítania kell teljesítményén, ha nem akarja, hogy a Ferrari változtasson tervén, és még Felipe Massa visszatérése előtt lecserélje, miután relatíve gyengén kezdett pénteken.

A 38 éves olasz pilóta majd’ tíz évvel ezelőtt, az 1999-es szezonzáró Japán Nagydíjon állt rajthoz utoljára forma-1-es versenyen, így nem csoda, hogy még szokja a környezetet, és ismerkedik a körülötte lévő dolgokkal.

Igen ám, de erre nem lesz sok ideje, mert a Ferrari a 3. helyért harcol a konstruktőrök versenyében, és ha nem javít drasztikusan a teljesítményén, könnyen előfordulhat, hogy a vezetőség lecseréli, még mielőtt Massa visszatérne.

Badoer tisztában van ezzel, és tudja, hogy mielőbb javulnia kell, ám annak ellenére, hogy az első edzést a 20., a másodikat pedig a 18. helyen zárta, úgy érzi, nincsen tragédia, és a körülményekhez képest igenis jól végezte a munkáját.

“Elvégeztem azt a programot, amit a csapat elvárt tőlem” – mondta az olasz. “Sokat kell még javulnunk, és sokat kell még dolgoznunk. Azonban figyelembe véve, hogy 8 hónapja nem vezettem, és most vagyok először ezen a pályán, elégedett vagyok az eddigi munkámmal.”

“Nem hibáztam, nem törtem össze az autót, csak vezettem, hogy tanuljam a pályát. Szóval azt gondolom, hogy egy pozitív napon vagyok túl.”

Badoer azt is elmondta, hogy duplán nehéz számára ez a hétvége, hiszen nem elég, hogy már nagyon régen nem versenyzett, egy olyan pályán kell visszatérnie, ahol még soha nem járt ezelőtt, így teljesen ismeretlenek számára az ívek.

“Duplán nehéz a helyzetem, mert számomra teljesen új a pálya” – folytatta. “A Forma-1-ben nagyon nehéz megtalálni a határokat. Szinte azonnal egy másodpercen belülre tudsz kerülni, azonban az utolsó másodpercet a legnehezebb ledolgozni, különösen, ha egy számodra új pályán kell ezt megtenned.”

“Nem olyan nagy a különbség köztem, és Kimi (Raikkönen) között, így azt gondolom, jól végeztük a dolgunkat. Természetesen még nagyon sok munka áll előttünk, hiszen jobb pozícióban szeretnék lenni szombaton.”

Badoer egyébként 1.3 másodperccel volt lassabb csapattársánál a pénteki második szabadedzésen.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!