Badoer úgy érzi, a média miatt kellett távoznia - F1VILÁG.HU

Badoer úgy érzi, a média miatt kellett távoznia

HIRDETÉS

Luca Badoer meg van győződve arról, hogy a média kemény kritikái miatt kellett átadnia a helyét honfitársának, Giancarlo Fisichellának. A Ferrari ugyanis nem tudta elviselni, hogy állandóan baklövéséről cikkeznek.

Luca Badoer meg van győződve arról, hogy a média kemény kritikái miatt kellett átadnia a helyét honfitársának, Giancarlo Fisichellának. A Ferrari ugyanis nem tudta elviselni, hogy állandóan baklövéséről cikkeznek.

A Ferrari tesztpilótája borzalmasan gyengén teljesített az Európa-, és a Belga Nagydíjon, így senkit nem ért meglepetésként, hogy nem kapott több lehetőséget, pedig az olasz úgy érzi, a pontszerző helyekért harcolhatott volna Monzában.

Badoer dolga azonban nem volt egyszerű az elmúlt két futamon, hiszen már tíz éve nem versenyzett, és közel egy éve nem ült f1-es autóban, az idén bevezetett szezonközi teszttilalom miatt.

Az olasz versenyző mindkét futamon a mezőny végéről rajtolhatott és utolsóként futott célba, ami miatt komoly kritikával illette a szaksajtó, és véleménye szerint pontosan emiatt kellett idő előtt leköszönnie, pedig számított arra, hogy még rajthoz állhat Monzában.

“Azok, akik írnak, nem érzik át, hogy mennyi kárt tudnak okozni” – mondta az olasz pilóta a Gazzetta Sportiva c. lapnak. “A médiának kulcsszerepe volt abban, hogy lecseréltek.”

Annak ellenére, hogy még a körülményekhez képest is gyengén teljesített, Badoer úgy érzi, idővel egyre eredményesebb tudott volna lenni, és büszke arra, hogy két versenyen is a Ferrari színeit képviselhette.

“Elértem célomat” – folytatta az olasz. “El tudom majd mesélni a gyerekeimnek, hogy két futamon is a Ferrari színeiben versenyeztem. Maranello hitt bennem. Mindössze egyetlen célom volt, mégpedig az, hogy a harmadik versenyemtől jobban teljesítsek.”

“Nem volt egyezség arról, hogy hány versenyt teljesíthetek. Azt gondoltam, hogy van időm fejlődni. Azonban az idei szabályok miatt a tartalékversenyzők már nem tesztelhetnek szezon közben, és ennek a szabálynak estem én áldozatául.”

Badoer továbbá azt is elmondta, hogy helyettese, Giancarlo Fisichella – aki egy kiváló második helyet szerzett Belgiumban – minden bizonnyal sokkal jobban fog szerepelni, ami nem lesz meglepő, hiszen benne van a versenyzésben.

“Giancarlo egy gyors versenyző” – mondta. “Örülök annak, hogy lehetőséget kapott, és sikerült beteljesítenie gyermekkori álmát, ami mindig is az volt, hogy egy napon a Ferrari színeiben versenyezhessen. Sokkal jobban fog teljesíteni, mint én, mert évek óta versenyez, és nagyon jól ismeri a 2009-es autókat.”

Hirdetés

“Meg kell tanulnia a KERS használatát, azonban ez csak egy apróság. Gyorsan eredményes lesz, máskülönben nem is lett volna értelme a lecserélésemnek” – folytatta Badoer, aki bízik abban, hogy jövőre is maradhat a Ferrarinál.

Az olaszok ugyanis egy hosszabb távú szerződést kötöttek Fisichellával, aki a jövő évben a tartalékpilóta szerepét tölti majd be a csapatnál.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!