Bahrein cáfolja, hogy éjszakai futamot rendezne - F1VILÁG.HU

Bahrein cáfolja, hogy éjszakai futamot rendezne

HIRDETÉS

A Bahreini Nagydíj illetékesei világosan kijelentették, annak ellenére sem terveznek éjszakai versenyt a jövőben, hogy a hétvégén azt állították, teljes mértékben támogatják az ötletet.

A Bahreini Nagydíj illetékesei világosan kijelentették, annak ellenére sem terveznek éjszakai versenyt a jövőben, hogy a hétvégén azt állították, teljes mértékben támogatják az ötletet.

A bahreini pálya üzemeltetési vezetője, Shaikh Salman bin Isa Al Khalifa a hétvégén elmondta, hogy támogatja az éjszakai versenyeket a Forma-1-ben.

Igen ám, de sokan félreértették szavait, így a pálya illetékesei közleményt adtak ki, melyben kijelentették, az, hogy támogatják az ötletet, nem azt jelenti, hogy készen állnak éjszakai versenyt rendezni a jövőben.

“A Bahrein International Circuit (BIC) tisztázni szerezné azokat a híreszteléseket, melyek szerint a Gulf Air Bahreini Nagydíj éjszaka kerülne megrendezésre a jövőben” – állt a hivatalos közleményben.

“Sajnálatos módon a BIC üzemeltetési vezetője, Shaikh Salman bin Isa Al Khalifa szavait kiragadták a szövegkörnyezetből, így félreérthető volt a Gulf Daily Newsnak adott nyilatkozata. Tisztázni szeretnénk, hogy bár támogatjuk az éjszakai futamok ötletét, a BIC számára ez az ötlet nincs napirenden.”

“A térség földrajzi helyzetének köszönhetően minden évben hatalmas a nézettsége a Gulf Air Bahreini Nagydíjnak. Rengetegen látogatnak ki a pályára, és a televízió képernyői előtt is sokan követik figyelemmel az eseményeket, így panaszra semmi okunk. Éppen ezért nincs szükségünk arra, hogy tárgyalásokat kezdeményezzünk a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) egy esetleges éjszakai verseny megrendezéséről.”

“Azonban bízunk benne, hogy hatalmas érdeklődés övezi majd az első éjszakai versenyt a Forma-1-ben, melyet szeptemberben rendeznek meg Szingapúrban.”

Bár még csak idén rendezik meg az első éjszakai versenyt a Forma-1-ben, nagy valószínűséggel Ausztrália és Malajzia is követni fogja Szingapúr példáját a jövőben. Mást nagyon nem is tehetnek, ugyanis a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone mindent megtesz annak érdekében, hogy kiszolgálja az európai nézőket, és a távolabbi versenyek kezdésének időpontját az európai időzónához igazítsa.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!