Bahrein készen áll futamot rendezni 2011-ben - F1VILÁG.HU

Bahrein készen áll futamot rendezni 2011-ben

HIRDETÉS

A Bahreini Nagydíj illetékesei kijelentették, hogy készen állnak megrendezni év elején elmaradt versenyüket, miután véleményük szerint kezd tisztázódni a politikai helyzet a térségben.


A Bahreini Nagydíj illetékesei kijelentették, hogy készen állnak megrendezni év elején elmaradt versenyüket, miután véleményük szerint kezd tisztázódni a politikai helyzet a térségben.

Bár a verseny jövője továbbra is kérdéses az országban dúló „háború” miatt, az illetékesek szombaton elmondták, hogy a helyzet kezd javulni a térségben, így nem látnak okot arra, hogy ne lehessen megrendezni a versenyt a szezon egy későbbi részében.

„Ha rajtunk múlik, mi készen állunk” – mondta Zayed Rashed Al Zayani, a Bahrein International Circuit vezetője az Autosportnak.

„Mi boldogok lennénk, ha megrendezhetnénk a versenyt. Készen állunk helyet adni a megmérettetésnek, de sajnálatos módon ez nem csak a mi döntésünk. Több tényező is szerepet kap ebben. Bízunk a legjobbakban, és természetesen vissza szeretnénk kapni versenyünket.”

„A mi döntésünk volt az, hogy elnapoljuk a versenyt a szezon elején, mert számos sokkal fontosabb dolog történt Bahreinben. A kedélyek azonban lecsillapodtak, az élet pedig visszatért a normál kerékvágásba.”

„Olyan helyzetben vagyunk, hogy ismét képesek vagyunk nemzetközi eseményt szervezni, és már most megerősítettük, hogy az év későbbi részében helyet adunk nívós versenyeknek. Nagyon boldogok lennénk, ha a Forma-1 ismét visszatérne Bahreinbe.”

„Hét kiváló nagydíjunk volt már, és tovább szeretnénk folytatni a mezőny kiszolgálását.”

Al Zayani azt is elmondta, hogy egyelőre még nem tudni, milyen dátummal térhet vissza a verseny az idei évben, ha egyáltalán visszatérhet, azonban bízik abban, hogy erről is egyeztetni tudnak majd a jövőben.

„Megoldást kell találnunk az FIA-val közösen” – folytatta. „Egyezségre kell jutnunk, hogy lesz-e versenyünk, avagy sem. Ha lesz verseny, akkor ki kell találnunk, hogy milyen időpontban rendezhetjük meg a futamot. Mi készen állunk.”

Hirdetés

„Ha viszont az a döntés születik, hogy idén nem rendezhetünk versenyt, akkor várunk 2012-ig, és annak fényében tervezünk a jövőre nézve.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!