Friss hírek

Bahrein lemondta az idei versenyt

A Bahreini Nagydíj szervezői nemrégiben hivatalos közleményben tudatták, elfogadják a F1-es mezőny azon döntését, miszerint nem kíván az országba látogatni ez év október 30-án.A Bahreini Nagydíj szervezői nemrégiben hivatalos közleményben tudatták, elfogadják a F1-es mezőny azon döntését, miszerint nem kíván az országba látogatni ez év október 30-án, így hivatalosan is lemondták az idei versenyt.

A futamot eredetileg a 2011-es idény nyitóviadalaként tartották volna meg, ám az országban zajló összecsapások miatt úgy döntöttek, elhalasztják a forma-1-es nagydíjat.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa egy héttel ezelőtt úgy határozott, a futamot a szervezők október 30-án pótolhatják, az eredetileg az Indiai Nagydíj számára kiírt időpontban, mely így december 11-ére tolódott volna ki.

A csapatok azonban kifogásolták a sportot irányító testület döntését, és szervezetükön (FOTA) keresztül levelet intéztek a szövetségnek, melyben kijelentették, nem kívánnak rajthoz állni Bahreinben október 30-án.

A bahreini pálya elnöke, Zayed Alzayani nemrégiben sajtóközleményt adott ki, melyben leírja, elfogadják a mezőny álláspontját, és lemondják az idei versenyt.

„Noha Bahrein örömmel vendégül látta volna a Forma-1 mezőnyét október 30-án, nyilvánvalóvá vált, hogy ez nem jöhet létre, mi pedig tiszteletben tartjuk a döntést” – áll a nyilatkozatban.

„Továbbra is szerepet akarunk vállalni a Forma-1-ben – pozitív és konstruktív módon -, mint mindig korábban, tehát ha ez az érdeke a sportnak, akkor nem fogjuk szorgalmazni a továbbiakban a verseny idei megrendezését.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!