Bahrein magabiztos versenyével kapcsolatban

A Bahreini Nagydíj szervezői magabiztosak, ugyanis biztosak abban, hogy megrendezésre kerülhet a jövő évi megmérettetés, miközben várják a független szakértői véleményt a térségben uralkodó politikai helyzetről.


A Bahreini Nagydíj szervezői magabiztosak, ugyanis biztosak abban, hogy megrendezésre kerülhet a jövő évi megmérettetés, miközben várják a független szakértői véleményt a térségben uralkodó politikai helyzetről.

Egy független szakértő csoport november 23-án teszi közzé azt a tanulmányt, amelyet az év elején, a térségben kitört lázadásról illetve a jelenleg uralkodó politikai helyzetről ír, és ami nagyban meghatározhatja, hogy megrendezésre kerülhet-e a jövő évi Bahreini Nagydíj.

Bahrein koronahercege, Salman bin Hamad bin Isa Al Khalifa azonban magabiztosan nyilatkozott a riportereknek Abu Dhabiban, és elmondta, hogy hazájában rengeteget javult a helyzet és semmi kétsége afelől, hogy minden gond nélkül megrendezhetik versenyüket.

„Jónak tűnik a helyzet” – mondta. „Történtek bizonyos dolgok az országban, amire nem vagyunk büszkék, de jön egy fontos riport november 23-án, és ez egy valós képet ad számunkra, amit el kell fogadnunk, és tovább kell lépnünk.”

„Mint más országban, nálunk is voltak gondok, ezt el kell fogadnunk és tovább kell lépnünk. Tanulnunk kell belőle, felül kell kerekednünk rajta, elkötelezettnek kell lennünk a reformok iránt.”

„A riport után lesznek lépések, megfogadjuk majd a tanácsokat és továbblépünk. A dolgok már csak így mennek. Azonban biztonságos az ország és már alig várjuk, hogy vendégül láthassunk benneteket.”

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone szintén úgy gondolja, hogy nem lehet akadálya a jövő évi Bahreini Nagydíjnak.

„Miattunk vagyunk itt és teszünk egyre nagyobb népszerűségre szert a világ ezen részén” – mondta. „Ha nem lettek volna, most nem lennénk itt (Abu Dhabiban). Semmi probléma nincsen.”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint megrendezésre kerül-e a Bahreini Nagydíj, a brit üzletember így felelt: „Igen. Nem tettük volna a naptárba, ha nem így lenne.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!