Friss hírek

Bahreinben választ új elnököt a GPDA

A Versenyzők Érdekvédelmi Szervezetének tagjai a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon hoznak döntést arról, akartnak-e új elnököt, miután Pedro de la Rosa jelezte, hogy versenyzői elfoglaltságai miatt lemond tisztségéről.

A Versenyzők Érdekvédelmi Szervezetének tagjai a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon hoznak döntést arról, akartnak-e új elnököt, miután Pedro de la Rosa jelezte, hogy versenyzői elfoglaltságai miatt lemond tisztségéről.

A spanyol pilóta, aki az elmúlt években a GPDA elnökeként tevékenykedett, a BMW Saubert fogja erősíteni, miután versenyzői ülést kapott az idei évre, így jóval kevesebb ideje lesz a versenyhétvégéken, mint korábban.

Ezért is érezte úgy, hogy le kell mondania elnöki tisztségéről, mert nem fog tudni annyi időt szánni a szervezetre, mint amennyit az igényelne.

“Az igazgatókkal (Fernando Alonso, és Mark Webber) egyeztetve, arra a döntésre jutottunk, hogy elutazunk Bahreinbe, és péntek este összehívunk egy megbeszélést, ahol feltesszük a tagoknak a kérdést, hogy mit szeretnének” – mondta de la Rosa az Autosportnak.

“Én személy szerint azt szeretném, ha egy másik pilóta venné át a helyem. Én két évig jól végeztem a dolgomat. Azonban vannak srácok, akiknek több idejük lesz, és elhivatott emberekre van szükségünk, akik szinte csak ezzel tudnak foglalkozni a versenyeken.”

“Elégedett vagyok azzal, amit véghezvittem, szerintem jó munkát végeztem, és most itt az idő, hogy egy olyasvalaki vegye át a helyem, akinek több ideje van erre. De a döntést a tagokra bízom. Szerintem egyet fognak érteni velem, de majd meglátjuk, hogy mit akarnak.”

“Véleményem szerint egy tesztpilótának kellene az igazgatói vagy az elnöki székben ülnie, mert ez a versenyző sokat tudna dolgozni egy versenyhétvége alatt. Én is sok feladatot levettem Fernando és Mark válláról a versenyhétvégéken, ami sokat segített nekik.”

Arra a kérdésre, hogy mit gondol Nick Heidfeldről (Mercedes GP tesztpilóta), hogy jó választás lenne-e, de la Rosa így felelt: “Igen, ő egy nagyon jó jelölt lenne, ebben biztos vagyok.”

“Intelligens és tapasztalt srác, így miért ne? De ezt a tagokra bízom. Nagyon nyitott vagyok. Ha azt mondják, hogy Pedro, szeretnénk, ha folytatnád, akkor nem tudom, mi lesz. De remélem, hogy nem hoznak ilyen helyzetbe.”

“Viszont úgy gondolom, hogy Heidfeld remek választás lenne.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!