Bajban az F1: Mindkét versenyigazgató koronavírusos! - F1VILÁG.HU

Bajban az F1: Mindkét versenyigazgató koronavírusos!

HIRDETÉS
A legfrissebb hírek szerint a Forma-1 mindkét versenyigazgatója pozitív koronavírus-tesztet produkált, így egyelőre kérdéses, hogy ki látja majd el a versenyigazgatói feladatokat a jövő hétvégi Miami Nagydíjon.
Niels Wittich, race director of F1

Az idei szezonban Eduardo Freitas és Niels Wittich felváltva látják el a versenyigazgatói feladatokat azt követően, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) még januárban menesztette Michael Masit.

A Sky Sports News szerdán este számolt be róla, értesülései szerint Freitas és Wittich is pozitív koronavírus-tesztet produkált, márpedig ahhoz, hogy elutazzanak a jövő hétvégi Miami Nagydíj helyszínére, negatív tesztre lenne szükségük.

Az FIA nem kommentálja a „megalapozatlannak” titulált jelentéseket, a szövetség részéről azt mondják, csak abban az esetben hoznak nyilvánosságra egészségügyi információkat szakembereikkel kapcsolatban, ha azok relevánsak az esemény megrendezésével kapcsolatban.

Bár jó esély van rá, hogy valamelyikük felgyógyul a koronavírus-fertőzésből a Forma-1 történetének első Miami Nagydíjáig, az FIA-nak muszáj lesz B-tervvel előállnia. A Sky Sports News szerint az nem opció, hogy visszahívják Michael Masit – aki jelenleg Ausztráliában tartózkodik.

Ehelyett jó esély van arra, hogy a sokáig Charlie Whiting helyetteseként tevékenykedő Herbie Blash „ugrik be” Miamiban, valamint az a Colin Haywood, aki eleve helyettes versenyigazgató lett volna az amerikai versenyhétvégén.

Korábban egyikük sem látta még el a versenyigazgatói feladatokat, és állítólag a DTM versenyigazgatója, Scott Elkins is esélyes lehet a pozíció betöltésére.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!