Bajban Vettelék, a fejlesztések is veszélybe kerültek a melbourne-i autótörések miatt - F1VILÁG.HU

Bajban Vettelék, a fejlesztések is veszélybe kerültek a melbourne-i autótörések miatt

HIRDETÉS
A balesetekkel teli Ausztrál Nagydíj rányomhatja a bélyegét az Aston Martin Forma-1-es csapatának idei fejlesztési programjára – mondja az istállót irányító Mike Krack.
action, TS-Live, Albert Park, GP2203a, F1, GP, Australia
Sebastian Vettel, Aston Martin AMR22

A brit istálló számára nagyon nehezen indult az idény, hiszen sem Bahreinben, sem Szaúd-Arábiában nem tudott pontot szerezni. A csapat abban a reményben érkezett meg Melbourne-be, hogy végre esélyük lesz a top 10-be kerülésre, ráadásul négyszeres világbajnok versenyzőjük, Sebastian Vettel is felgyógyult a koronavírus-fertőzésből, így újra az Aston Martin szolgálatára állhatott.

A német pilóta azonban végigszenvedte az ausztrál hétvégét: pénteken műszaki hiba miatt nem tudott eleget körözni, az utolsó szabadedzésen pedig összetörte versenyautóját, a vasárnapi versenyen pedig szintén a falnak csapódott. Csapattársa, Lance Stroll szintén kicsúszott a harmadik tréningen, az időmérő edzésen pedig Nicholas Latifivel ütközött össze.

A versenyhétvége után az Aston Martin silverstone-i központjában részletes leltárt készített a még használható alkatrészekről, és természetesen számos új elemet le kell gyártani ahhoz, hogy a jövő hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjon legyen tartalékalkatrésze az istállónak. Mindez azt jelenti, hogy a sérült elemek pótlására, nem pedig újítások gyártására fókuszálnak.

„Nagyon nehéz hétvégénk volt, mivel rengeteg kár keletkezett az autókon” – mondta Mike Krack csapatfőnök. „Már pénteken elkezdődött, volt egy kisebb problémánk az erőforrással, amit ki kellett cserélnünk. Szóval nem volt sok időnk. És aztán nyilván az incidensek – melyek mindenki számára láthatóak voltak – rengeteg munkát jelentettek. Azt gondolom, mielőtt megérkeztünk, azt hittük, egy kicsit jobbak leszünk, mint korábban. De nyilván nem tudtuk ezt megmutatni a hétvége során, mert annyi minden történt, amit végső soron nem engedhetünk meg magunknak.”

„A verseny végén még mindig abban a helyzetben voltunk, hogy reménykedtünk a pontszerzésben, de ez végül nem jött össze. Összességében azt kell, hogy mondjam, elég kiábrándító hétvége volt. Most pedig össze kell gyűjtenünk minden elemet, amink van, mert kezdünk kifogyni a tartalékokból. Ezt pedig kezelnünk kell.”

Arra a kérdésre, hogy a melbourne-i károk miatt gond lehet-e az autó fejlesztésével, Krack kifejtette: „Biztos vagyok benne, hogy számoltátok az incidenseket, a szárnyakat és első felfüggesztéseket, amik megsérültek. Szóval gyorsan ki lehet számolni azt is, hogy mennyire lesz szükségünk Imolában. Ami azt illeti, a kérdés helytálló.”

„Hogy lesz-e kapacitásunk fejleszteni, vagy minden kapacitásunkat a tartalékelemek gyártására kell összpontosítanunk? Ez a diskurzus jelenleg is folyamatban van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!