A Ferrari elszúrta Räikkönennél, mint a Red Bull Verstappennél - F1VILÁG.HU

A Ferrari ugyanazt szúrta el Räikkönennél, mint a Red Bull Verstappennél

HIRDETÉS
Kimi Räikkönen

Akárcsak a Red Bullnál, a Ferrarinál sem telt el baki nélkül a Belga Nagydíj időmérő edzése – Kimi Räikkönennek nem volt lehetősége arra, hogy a kvalifikáció végén körözzön.

Räikkönen az időmérő végén fejcsóválva állt autója mellett, és a véghajrában már nem tudott gyorskört teljesíteni, így csak a 7. rajtpozíciót szerezte meg.

Akkor még nem lehetett tudni, hogy mi a probléma, azonban a finn pilóta a kvalifikációt követően elárulta, hogy elfogyott az üzemanyag az autójából, és egyszerűen nem volt már idejük arra, hogy újratankolják.

Ugyanez volt a helyzet egyébként a Red Bullnál és Max Verstappennél, akinél a csapat eltaktikázta az időmérőt: a Q3 elején teljesítették gyorsköreiket, mert arra számítottak, néhány perc múlva erősebben fog esni az eső.

„Tudtam, hogy mennyi üzemanyagunk van, de őszintén szólva nem tudtam, hogy nincs időnk arra, hogy újratankoljuk és újra kimenjünk” – nyilatkozta Räikkönen.

„Azt hiszem, meg kellett volna álltunk, amikor lecseréltük a kerekeket, meg kellett volna tankolnunk az autót, és akkor több kört sikerül megtennünk. Nem tudom az okokat. Nem volt megbeszélésünk még.”

„Nyilvánvalóan nem így kellett volna végződnie, de ezt sikerült ma elérni, szóval meg kell vizsgálnunk, hogy mi történt és miért” – folytatta a finn.

„Tudtuk, hogy mennyi üzemanyag van az autóban, de talán valamit másképp kellett volna csinálni, behozni az autót, rátankolni, és akkor a végén is kint lehettünk volna. Vagy nem tudom.”

Hirdetés

„Azt gondoltam, hogy elég időnk van arra, hogy bejöjjünk és változtassunk, de nem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kimi Räikkönen
A Ferrari ugyanazt szúrta el Räikkönennél, mint a Red Bull Verstappennél
Sainz: Azt kaptuk, amit megérdemeltünk
Alonso a vétkes, megbüntették a versenybírók
Hamilton: Norrisnak be kellett volna sorakoznia mögém
Sainz Alonsót kritizálja, Leclerc-től elnézést kér
Leclerc szerint Sainz átlépte a határt a sprintfutamon
Norris csalódott a hiba miatt, ráadásul a McLaren tempója sem volt jó

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!