Bakizott Leclerc versenymérnöke, de nem ez volt a Ferrari legfőbb problémája Dzsiddában - F1VILÁG.HU

Bakizott Leclerc versenymérnöke, de nem ez volt a Ferrari legfőbb problémája Dzsiddában

HIRDETÉS
Félreértésnek nevezte a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Frederic Vasseur azt a hibát, mely miatt Charles Leclerc Lewis Hamilton mögé csúszott a vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíjon.
Charles Leclerc, Ferrari

Mindez akkor történt, amikor Lance Stroll leálló versenyautója miatt pályára küldték a biztonsági autót a futam 18. körében. Leclerc első kerékcseréjét megelőzően még Hamilton előtt autózott, ám a Mercedes-pilóta mögé érkezett vissza, a monacóinak ugyanis túl későn szólt versenymérnöke arról, hogy kezdje el nyomni neki az első biztonsági autós vonal után.

Leclerc az eset után rögtön feldúltan reagált a rádión: „Xavi! Előbb kell az ilyet mondanod! Ugyan már!”

A Ferrari pilótája végül csapattársa, Carlos Sainz mögött, a 7. helyen ért célba Dzsiddában, a csapatot irányító Fred Vasseur pedig elismerte, Leclerc versenymérnöke, Xavier Marcos Padros valóban hibázott, de nem ez volt a legnagyobb problémájuk a hétvégén.

„Igen, ez nem volt egy ügyes húzás” – ismerte el a csapatfőnök. „Ez van. Nem ez a fő probléma, szerintem hiba lenne a részünkről, ha erre fókuszálnánk.”

„Nem akarok részleteiben beszélni róla. Egy félreértés történt, és beszélni fogunk róla, hogy megoldjuk. A hétvége során egyáltalán nem ez volt a fő probléma.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!