Baku nem tud időpontot cserélni a Török Nagydíjjal - F1VILÁG.HU

Baku nem tud időpontot cserélni a Török Nagydíjjal

HIRDETÉS
2024-ig meghosszabbították a Forma-1-es Azeri Nagydíj szerződését, a bakui verseny szervezői azonban jelezték, idén biztosan nem cserélik el versenyük dátumát Törökországgal.
BAKU CITY CIRCUIT, AZERBAIJAN - APRIL 28: Romain Grosjean, Haas VF-19, leads Alexander Albon, Toro Rosso STR14 during the Azerbaijan GP at Baku City Circuit on April 28, 2019 in Baku City Circuit, Azerbaijan. (Photo by Joe Portlock / LAT Images)

A bakui verseny szerződése eredetileg 2023 végéig szólt, mivel azonban a koronavírus-járvány miatt a tavalyi futamot nem sikerült megtartani, a kontraktust egy évvel, 2024 végéig meghosszabbították.

Az idei versenyt június 6-án rendezik majd, egy héttel később pedig Törökországban vendégszerepel a mezőny. Mivel azonban a brit kormány nemrégiben „vörös listára” tette Törökországot, az isztambuli futam megrendezése kétségessé vált. Aki ugyanis Törökországból visszatér az Egyesült Királyságba, 10 napra karanténba kell, hogy vonuljon.

Az egyik lehetséges megoldás az lett volna, ha a Török Nagydíj és az Azeri Nagydíj időpontját megcserélik, Baku azonban ezt idén biztosan nem tudja megoldani.

„Tudom, hogy probléma van a jelenlegi koronavírus-helyzettel, és a brit kormány más státuszba tette Törökországot. Ez logikus dolog, ami veszélybe sodorhatja a versenyt, mivel a legtöbb csapat az Egyesült Királyságból utazik, vagyis Angliából valók, még ha közvetlenül Bakuból érkeznek is majd meg” – mondta Arif Rahimov, a bakui verseny promótere.

„A szakember hozzátette, ők nem tudják elnapolni a versenyt, Baku ugyanis a labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszíne is.

„Voltak egyeztetések, de a mi esetünkben a versenyhétvége időpontja eléggé fix. Mondhatni be lett sűrítve az összes többi, városban zajló esemény közé, hiszen kezdődik a foci is, és az első mérkőzést június 12-én rendezik, ami a versenyhétvége utáni szombat.”

„Szóval nem sokat tehetünk, nem vagyunk rugalmasak idén. Bármelyik más évben, amikor az F1 az egyetlen lényeges esemény a városban, ez opció lehetne, de idén nem.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!