Balszerencsés volt, de Leclerc örül, hogy kezd beérni a kemény munka gyümölcse - F1VILÁG.HU

Balszerencsés volt, de Leclerc örül, hogy kezd beérni a kemény munka gyümölcse

Balszerencsés volt a kerékcsere során, így végül nem tudott dobogóra állni Szingapúrban a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc, miközben csapattársa, a pole-ból induló Carlos Sainz megnyerte a futamot.

Pedig a verseny jól indult a monacói pilóta számára, hiszen a lágy gumikkal rajtolva George Russell elé tudott kerülni, és jó darabig árnyékként követte Sainzot. A bokszutcában viszont rengeteg időt – és ezzel együtt két pozíciót is – veszített a nagy forgalom miatt, és végül visszacsúszott. Leclerc így kénytelen volt beérni egy 4. hellyel az éjszakai futamon.

A fiatal pilóta ugyanakkor a verseny után arról beszélt, nagyon örül a Ferrari sikerének, egyúttal annak, hogy az elmúlt időszakban elvégzett kemény munka gyümölcse beérni látszik.

„Nagyon örülök a csapatnak. Rengeteg munkát végeztünk az elmúlt néhány hétben annak érdekében, hogy jobban megértsük az autót, és ez ma kifizetődött. Gratulálok Carlosnak, aki nagyon jó munkát végzett egész hétvégén” – mondta a monacói versenyző.

„A tervünk az volt, hogy a lágyakon rajtolok, és George (Russell) elé pozícionálom magam, ami jó választásnak tűnt, és remekül működött is. Sajnos aztán veszítettünk néhány pozíciót a forgalom miatt a bokszutcában, amikor kiálltunk a biztonsági autó alatt. A versenykivitelezés viszont így is jó volt részünkről, szóval elégedett vagyok.”

„Nagyszerű látni, hogy előre tudtunk lépni a teljesítményt tekintve, és remélhetőleg ez megerősítést nyer majd jövő héten, Japánban is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!