Bár 3. lett, Norris nem elégedett a monzai nyitónappal - F1VILÁG.HU

Bár 3. lett, Norris nem elégedett a monzai nyitónappal

HIRDETÉS
Habár a 3. legjobb idővel zárta az Olasz Nagydíj pénteki nyitónapját, Lando Norris nem lehet elégedett az elvégzett munkával, egy technikai probléma miatt ugyanis a tervezettnél kevesebbet körözhetett a második szabadedzésen.
Lando Norris, McLaren

Norris az első monzai edzésen még 29 körrel a 8. helyen zárt, a délutáni másfélórás gyakorláson viszont csak 19 körig jutott.

A McLaren egy erőforrással kapcsolatos probléma hátráltatta, emiatt Norris értékes pályaidőt veszített. Bár 9 tizedes lemaradással a 3. helyen zárt a Mercedesek mögött, a brit pilóta nem volt túl elégedett.

„Nem ez volt a legjobb péntek, mivel keveset köröztünk” – mondta.

„Nem igazán volt lehetőségünk arra, hogy hosszú etapokat fussunk, szóval nem vagyunk a legjobb helyzetben. Holnapra jó formában vagyunk, de a vasárnapi verseny tekintetében egy kicsit le vagyunk maradva a felkészülésben.”

„Az utolsó szabadedzésen tehát egy kicsit hátráltatva leszünk, mivel köröznünk kell majd sok üzemanyaggal is, és fel kell zárkóznunk.”

A McLaren versenyzője azt mondja, az autóval nagyjából megbarátkozott a tempós olasz pályán, bár úgy érzi, ebben a tekintetben is van még hová fejlődni.

„Aza utóra sikerült egészen jól ráéreznem, de ezen a pályán nagyon fontos, hogy magabiztos legyen az ember a teljes kör során: a féktávokon és a tempós kanyarokban is. Ma még nem voltam ott ebben a tekintetben, ahol lenni szeretnék a körök hiánya miatt. De megpróbáljuk pótolni ezt szombaton.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!