Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Bár Bottas panaszkodott, maradnak a fekete overallok a Mercedesnél

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas azt mondja, a hétvégi Belga Nagydíjon is fekete színű öltözékben állnak rajthoz, habár a barcelonai versenyt követően arra panaszkodott, nehéz volt elviselni a hőséget autójában.

A német istálló még a szezont megelőzően döntött úgy, a rasszizmus elleni küzdelem jegyében feketére fényezett autóval áll rajthoz az idei Forma-1-es szezonban, a versenyzők pedig fekete overallokat viselnek az idény során.

A Spanyol Nagydíjon az aszfalt hőmérséklete az 50ºC-ot is megközelítette, Valtteri Bottas pedig a verseny közben arra panaszkodott a rádión, hogy „ezek a fekete overallok kib*szottul melegek”. A futam után azt mondta, a verseny során mintegy 3 kg-ot fogyott, és érezhetően nagyobb a hőség idén a Mercedes autóiban.

A Belga Nagydíj előtt aztán Bottast megkérdezték arról, változtat-e a Mercedes a spái hétvégére.

„Nagy volt a forróság az autóban. Ahogy a verseny után is mondtam, nem tudom, hogy az új anyag, vagy a szín miatt van-e” – mondta a finn. „Nem tudom, de nagyon forrónak tűnt. Azt gondolom, az overallok ugyanolyanok maradnak, és szerintem a barcelonai volt a legforróbb versenyünk idén. Szóval a továbbiakban rendben kell, hogy legyen.”

Belgiumban valóban jóval hűvösebb időt jósolnak: a levegő hőmérséklete 20ºC, szombatra és vasárnapra pedig esőt is jósolnak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!