Költségplafon-ügy

Bár elbukta a győzelmet, Verstappen nem csalódott

Bár sokáig az élen állt, végül nem sikerült megnyernie a Forma-1-es Magyar Nagydíjat a Red Bull ifjú versenyzőjének, Max Verstappennek.

A holland pilóta F1-es pályafutása első rajtelsőségét szerezte a szombati időmérő edzésen, a vasárnapi versenyt pedig egy egykiállásos stratégiával próbálta megnyerni.

A győzelem végül kicsúszott a kezei közül, a Mercedesnél ugyanis jobban taktikáztak, így néhány körrel a leintés előtt Lewis Hamilton elé tudott kerülni.

Hirdetés
 

Verstappen ennek ellenére nem csalódott – azt mondja, pozitív hétvégét zártak a Hungaroringen.

„Muszáj reálisan látni a helyzetet, és az az igazság, hogy a Mercedes ezúttal gyorsabb volt” – mondta a holland a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva.

„Lewis keményen nyomta, és amikor az ember a második helyen halad, mindig tud kockáztatni egy kicsit azzal, hogy átáll két kerékcserére, hiszen a legrosszabb esetben is második marad – a legjobb forgatókönyv pedig az, hogy megelőz. Ma működött nekik, de lehetett látni, hogy nehéz lett volna elöl maradnom.”

„Ettől függetlenül ez egy pozitív hétvége volt számomra, megszereztem a pole-t, és második lettem a versenyen. A leggyorsabb kör szerencsére extra pontot jelent, úgyhogy összességében ez egy jó hétvége volt.”

Arra a kérdésre, hogy neki is ki kellett-e volna állnia kerékcserére, amikor Hamilton is a bokszba hajtott másodszor, a holland így felelt: „Utólag könnyű okosnak lenni, de mi a magunk részéről szerintem a lehető legjobban cselekedtünk.”

„Gratulálok Lewisnak, foglalkoztatott ma, élveztem! Bár nem nyertünk, büszkék lehetünk a teljesítményünkre. Mi egykiállásos stratégiával próbálkoztunk, ellenfeleink látták a lehetőséget, megragadták és bejött nekik.”

Verstappen végül a verseny végén kiállt másodszor is a bokszba, a friss gumikkal pedig megfutotta a verseny leggyorsabb körét, így 19 ponttal távozhat Magyarországról.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Bár elbukta a győzelmet, Verstappen nem csalódott
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt
Leclerc elmondta, hogyan készül a Ferrari a 2023-as szezonra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!