Bár jövőre sem lesz verseny, az F1 szerződést hosszabbított Kínával - F1VILÁG.HU

Bár jövőre sem lesz verseny, az F1 szerződést hosszabbított Kínával

HIRDETÉS
Noha a koronavírus-járvány miatt 2022-ben sem tudnak versenyt rendezni Kínában, a Forma-1 vezetősége bejelentette, a sanghaji futam szerződését 2025-ig meghosszabbították.
SHANGHAI, CHINA - APRIL 12:  A general view of the circuit during previews ahead of the Formula One Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 12, 2018 in Shanghai, China.  (Photo by Lars Baron/Getty Images)

A Kínai Nagydíjat utoljára 2019-ben, még a járvány kitörése előtt tudták megtartani, a mezőny sem tavaly, sem idén nem tudott ellátogatni Sanghajba, a verseny pedig a nemrég bejelentett 2022-es versenynaptárban sem kapott helyet.

A Forma-1 vezetősége azonban magyar idő szerint szombat hajnalban hivatalos közleményben tudatta, 2025-ig szerződést hosszabbított a Kínai Nagydíjjal, a tervek szerint tehát a mezőny 2023-ban visszatér majd az ázsiai országba.

A Kínai Nagydíjat először 2004-ben rendezték meg, azt a versenyt Rubens Barrichello nyerte meg a Ferrarival, megelőzve Jenson Buttont és Kimi Räikkönent.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!