Bár nem rajong érte, Hamilton kénytelen volt szimulátorba ülni - F1VILÁG.HU

Bár nem rajong érte, Hamilton kénytelen volt szimulátorba ülni

HIRDETÉS
Az elmúlt héten rengeteg időt töltött a Mercedes Forma-1-es csapatának brackley-i szimulátorában Lewis Hamilton, pedig a hétszeres világbajnok korábban bevallotta, egyáltalán nem rajong érte.
2021 French Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Lewis Hamilton

A Red Bull idén alaposan feladta a leckét a Mercedesnek: az energiaital-gyárosok a múlt hétvégi Stájer Nagydíjon aratott győzelemmel 40 pontosra növelték előnyüket a címvédő csapattal szemben, és Max Verstappen is 18 ponttal előzi meg Hamilton a bajnoki tabellán.

James Allison, a Mercedes technikai igazgatója nemrég elárulta, Hamilton a múlt héten „sokat körözött a csapat szimulátorával”, a címvédő pedig Spielbergben elárulta, minden energiáját arra fordítja, hogy javítani tudjanak a teljesítményen.

„Nos, azt nem mondhatom, hogy feltétlenül élveztem. Csak főleg az elmúlt néhány, igazán nehéz verseny után elmentem megnézni, hogy tudok-e segíteni valahogy a csapatnak, hogy felkészültebbek legyünk” – mondta a hétszeres világbajnok.

„Azt gondolom, néhány jó dolog kisült belőle, de semmi eget rengető, szóval tovább fogok együtt dolgozni Anthonyval [Davidson, a Mercedes szimulátorversenyzője], és vannak más versenyző is, akik dolgozni tudnak a szimulátorban. Szóval csak dolgozunk a folyamatokon, hogy hogyan kommunikáljunk velük a programban, és a megfelelő dolgokat teszteljük. Azt gondolom, összességében pozitívan ment ez.”

Hamilton hozzátette, keményen kell dolgozniuk, hogy tartani tudják a lépést a Red Bull-lal, a csapatnál azonban mindenki rendkívül motivált.

„Mindannyian olyan keményen nyomjuk, amennyire csak tudjuk. Természetesen szeretnénk, ha jobb lenne a tempónk – nemcsak az időmérőkön, de a versenyeken is. Nyilván a Red Bull folyamatosan lép előre. De nem hagyom, hogy a negativitás felülkerekedjen rajtam. Minden energiámat arra fordítom, hogy a lehető legjobban felkészüljek, és a mérnökök is a legjobban felkészüljenek. Sokat beszélgetünk, és egységben dolgozunk kőkeményen, hogy megszabaduljunk a problémáktól.”

„Ezért vagyunk világbajnokok, és meggyőződésem, hogy képesek leszünk rá. Én a magam részéről próbálom kitalálni, mit tehetnék másként ezen a hétvégén, hogy egy kicsit jobb teljesítményt sajtoljak ki. Minden energiámat erre fordítom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!