Friss hírek

Bár nem vezethetett, Schumacher számára így is hasznos a nürburgringi hétvége

Bár a kedvezőtlen időjárás miatt végül nem ülhetett autóba pénteken, Mick Schumacher azt mondja, így is nagyon hasznos volt számára, hogy együtt dolgozhatott az Alfa Romeo Forma-1-es csapatával.

A német tehetség az Eifel Nagydíj nyitóedzésén vezette volna a hinwili istálló autóját, az edzést azonban végül törölni kellett, a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt ugyanis a mentőhelikopter nem tudott volna elrepülni a koblenzi kórházik baj esetén, a versenyzőket így nem engedhették a pályára.

Bár a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick csalódott, hogy nem körözhetett Németországban, azt mondja, így is hasznos volt számára az Alfa Romeóval való közös munka.

„Nyilván sajnálatos, hogy nem gurulhattam ki” – mondta a 21 esztendős tehetség.

„Tudtuk, hogy az időjárás-előrejelzés nem túl biztató. Az év ezen szakaszában az Eifel-hegység nem feltétlenül a legszárazabb hely, szóval tudtuk, hogy lehet eső, és volt is.”

„De a felkészülés jó volt, sok meetinget tartottunk, és sok tudást szívtam magamba. Nagyon hasznos volt.”

A Forma-2-es sorozat jelenlegi éllovasa a hétvége további részében is ott lesz az Alfa Romeóval a Nürburgringen.

„Itt maradok a csapattal, részt veszek meetingeken, mint ahogy a procedúrákon is, amiket a jelenlegi F1-es versenyzők csinálnak – csak azért, hogy lássam, hogy megy ez. Azt gondolom, ez nagyon hasznos lesz számomra, és nagyon várom már.”

A fiatal pilóta jó eséllyel pályázik arra, hogy 2021-ben állandó tagja legyen a Forma-1 mezőnyének.

„Számomra fontos, hogy jó eredménnyel zárjam az F2-es bajnokságot” – mondta Schumacher.

„Erős helyzetben vagyunk most, és erre fókuszálok. A többiről momentán nem tudok többet mondani. Az F1 a cél, az F1 az álom. De az F2-re fókuszálok most, próbálok jó eredménnyel zárni, és a bajnokságra összpontosítani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!