Bár voltak látványos hibái, Russell szerint az idei a legjobb szezonja az F1-ben - F1VILÁG.HU

Bár voltak látványos hibái, Russell szerint az idei a legjobb szezonja az F1-ben

A Mercedes ifjú versenyzője, George Russell azt mondja, a nyers teljesítmény szempontjából az idei a legjobb szezonja a Forma-1-ben, habár saját hibájából is rengeteg pontot dobtak el maguktól az évad során.

Russell második szezonját tölti a Mercedes F1-es csapatánál, ahol tavaly, a Brazil Nagydíjon első futamgyőzelmét is megszerezte. A német istállónak az elsőségre idén nemigen van esélye, Russell jelenleg az egyéni tabella 8. helyét foglalja el, holtversenyben honfitársával, a mclarenes Lando Norrisszal, aki szintén 115 pontot gyűjtött eddig. Bár elégedett a teljesítményével, Russell pontosan tudja, túl sok pontot szalasztottak el a szezon eddigi versenyein.

„Ami a nyers teljesítményt illeti, úgy érzem, hogy az idei az eddigi legjobb szezonom” – fogalmazott a fiatal versenyző. „Viszont feltételezésem szerint több mint 60 pontot veszítettünk idén különböző okok miatt.”

„Ausztráliában minimum a dobogóra esélyünk volt, és 18 pontot veszítettünk a motorprobléma miatt. Zandvoortban, az esőben újabb dobogó ment a kukában. A szingapúri dobogó nyilvánvalóan versenyzői hiba volt. Kanadában szintén én hibáztam, újabb 10 pontot veszítettünk ott. Monacóban is elbuktunk néhány pontot.”

„Sok-sok olyan versenyünk volt, ahol pontokat veszítettünk, miközben tavaly a 22 versenyből 19 alkalommal a top 5-ben végeztünk, és begyűjtöttük azokat a pontokat.”

A Mercedes jelenleg őrzi a 2. helyet a konstruktőrök versenyében, előnye azonban mindössze 20 pont a Ferrarival szemben.

„Van egy célom idén, miszerint szeretném, ha bebiztosítanánk a 2. helyet a konstruktőri versenyben. Szerintem már a szezon eleje óta egészen egyértelmű volt, hogy a világbajnoki címért nem fogunk harcolni idén. Nem tudom, hogy ennek volt-e hatása a mentalitásomra, vagy sem. De arról biztosíthatok mindenkit, hogy amint újra abban a helyzetben leszünk, hogy a bajnoki címért harcolhatunk, akkor úgy tudok majd csatázni, ahogyan kell.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!