Barcelona is hajlandó zárt kapus versenyt rendezni

CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 28: Charles Leclerc, Ferrari SF1000, passes Valtteri Bottas, Mercedes F1 W11 EQ Performance during the Barcelona February testing II at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 28, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Fotó: Pirelli
A Forma-1-es Spanyol Nagydíjnak otthont adó barcelonai versenypálya is készen áll arra, hogy nézők nélküli versenynek adjon otthont.

A koronavírus-járvány miatt eddig 9 F1-es verseny halasztásáról vagy törléséről döntöttek, az idény azonban várhatóan júliusban, zárt kapus versenyekkel kezdődhet.

Úgy tudni, a 2020-as szezon Ausztriában rajtolhat, ahol rögtön két futamot is megrendezhetnek, majd nem sokkal később Silverstone-ban – ugyancsak zárt kapuk mögött – versenyezhet a mezőny.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója az F1Világ.hu-nak nemrég azt mondta, ha marad az augusztus 2-ai dátum, a Magyar Nagydíjat is jó eséllyel nézők nélkül tartják meg.

A minap pedig a barcelonai pálya vezetője jelezte, ők is hajlandóak arra, hogy bepótolják versenyüket, még ha azt zárt kapuk mögött kell is megtenniük.

„Megvitattunk különféle forgatókönyveket a Forma-1 vezetőségével” – mondta a pálya főnöke, Joan Fontsere a Soy Motornak.

„Az egyik, hogy amennyiben nyáron rajtol az idény, a másik pedig, hogyha szeptemberben. Megkérdezték, hogy hajlandóak lennénk-e zárt kapus versenyt rendezni, ha nyáron rajtol a bajnokság. Mi pedig azt válaszoltuk, hogy igen.”

„Amennyiben ezzel biztosítani tudjuk, hogy lesz világbajnokság idény, akkor sokkal szolidabb helyzetből várhatjuk a 2021-es évet, mintha egyáltalán nem lenne semmi 2020-ban.”

A szakember hozzátette, nekik mindössze „2-3 hétre lenne szükségük” ahhoz, hogy megszervezzék a versenyt, hiszen a létesítmény készen áll, a jegyértékesítéssel pedig nem kellene foglalkozniuk.

Azt mindenesetre Fontsere hozzátette, ha zárt kapus lesz a verseny, a bevételkiesést meg kell oldaniuk valahogy.

„Ha a verseny zárt kapus lesz, a promóter bevételi forrásai eltűnnek. Szóval a Forma-1-gyel kötött szerződés érvényét veszti. Részletekbe még nem mentünk bele, hiszen nem tudjuk, hogyan fog ez zajlani, de a feltételek nyilván változnak.”

A barcelonai pálya vezetője arra nem lát esélyt, hogy egynél több versenyt is megrendeznek a katalán ringen az aszfaltcsík fordított irányban történő használatával.

„A mi pályánkon ez lehetetlen, egyértelműen biztonsági kérdéseket vet fel. Ami azt illeti, nagyon kevés pálya van, amit így terveztek, és a miénk nem ilyen.”

A Forma-1-es Spanyol Nagydíjat eredetileg május 10-én rendezték volna.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS