Eifel Nagydíj
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 28: Charles Leclerc, Ferrari SF1000, passes Valtteri Bottas, Mercedes F1 W11 EQ Performance during the Barcelona February testing II at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 28, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Fotó: Pirelli
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Barcelona is hajlandó zárt kapus versenyt rendezni

A Forma-1-es Spanyol Nagydíjnak otthont adó barcelonai versenypálya is készen áll arra, hogy nézők nélküli versenynek adjon otthont.

A koronavírus-járvány miatt eddig 9 F1-es verseny halasztásáról vagy törléséről döntöttek, az idény azonban várhatóan júliusban, zárt kapus versenyekkel kezdődhet.

Úgy tudni, a 2020-as szezon Ausztriában rajtolhat, ahol rögtön két futamot is megrendezhetnek, majd nem sokkal később Silverstone-ban – ugyancsak zárt kapuk mögött – versenyezhet a mezőny.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója az F1Világ.hu-nak nemrég azt mondta, ha marad az augusztus 2-ai dátum, a Magyar Nagydíjat is jó eséllyel nézők nélkül tartják meg.

A minap pedig a barcelonai pálya vezetője jelezte, ők is hajlandóak arra, hogy bepótolják versenyüket, még ha azt zárt kapuk mögött kell is megtenniük.

„Megvitattunk különféle forgatókönyveket a Forma-1 vezetőségével” – mondta a pálya főnöke, Joan Fontsere a Soy Motornak.

„Az egyik, hogy amennyiben nyáron rajtol az idény, a másik pedig, hogyha szeptemberben. Megkérdezték, hogy hajlandóak lennénk-e zárt kapus versenyt rendezni, ha nyáron rajtol a bajnokság. Mi pedig azt válaszoltuk, hogy igen.”

„Amennyiben ezzel biztosítani tudjuk, hogy lesz világbajnokság idény, akkor sokkal szolidabb helyzetből várhatjuk a 2021-es évet, mintha egyáltalán nem lenne semmi 2020-ban.”

A szakember hozzátette, nekik mindössze „2-3 hétre lenne szükségük” ahhoz, hogy megszervezzék a versenyt, hiszen a létesítmény készen áll, a jegyértékesítéssel pedig nem kellene foglalkozniuk.

Azt mindenesetre Fontsere hozzátette, ha zárt kapus lesz a verseny, a bevételkiesést meg kell oldaniuk valahogy.

„Ha a verseny zárt kapus lesz, a promóter bevételi forrásai eltűnnek. Szóval a Forma-1-gyel kötött szerződés érvényét veszti. Részletekbe még nem mentünk bele, hiszen nem tudjuk, hogyan fog ez zajlani, de a feltételek nyilván változnak.”

A barcelonai pálya vezetője arra nem lát esélyt, hogy egynél több versenyt is megrendeznek a katalán ringen az aszfaltcsík fordított irányban történő használatával.

„A mi pályánkon ez lehetetlen, egyértelműen biztonsági kérdéseket vet fel. Ami azt illeti, nagyon kevés pálya van, amit így terveztek, és a miénk nem ilyen.”

A Forma-1-es Spanyol Nagydíjat eredetileg május 10-én rendezték volna.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Barcelona is hajlandó zárt kapus versenyt rendezni
A Haas szívesen leszerződtetné Schumachert 2021-re
Melbourne állítja, ők rendezik az F1-es idénynyitót 2021-ben
Norris visszavágásra készül Portimaóban
A Ferrari nem vár nagy ugrást 2021-ben
Red Bull: Vettel szétesett fejben, ezért hibázik annyit