Barcelona nem tart attól, hogy Madrid elhappolja az F1-es Spanyol Nagydíjat - F1VILÁG.HU

Barcelona nem tart attól, hogy Madrid elhappolja az F1-es Spanyol Nagydíjat

HIRDETÉS
A Forma-1-es Spanyol Nagydíjnak otthont adó Circuit de Barcelona-Catalunya vezetősége nem tart attól, hogy Madrid el akarja tőlük happolni a versenyrendezés jogát.
Circuit de Barcelona Catalunya ambient during the Formula 1 Aramco Gran Premio De Espana 2020, Spanish Grand Prix, from August 14 to 16, 2020 on the Circuit de Barcelona-Catalunya, in Montmelo, near Barcelona, Spain - Photo Xavi Bonilla / DPPI

Az elmúlt években számos alkalommal felmerült már, hogy Madridba is ellátogathat a száguldó cirkusz, a spanyol főváros pedig állítólag továbbra sem mondott le arról, hogy királykategóriás versenyt rendezzen.

Sokáig a barcelonai F1-es futam is veszélyben forgott, nemrégiben azonban sikerült 2026-ig meghosszabbítaniuk a szerződésüket a feleknek, így biztosítottá vált a Spanyol Nagydíj jövője. Ráadásul a tervek szerint hamarosan lehetősége lesz a Forma-1-nek arra is, hogy két pályakonfiguráció közül válasszon Barcelonában, a versenyrendezők ugyanis homologizáltatni fogják az aszfaltcsíkot az utolsó szektorban található sikán nélkül is.

„Két konfiguráció áll rendelkezésre, szóval a promóter kívánalmain múlik, hogy melyiket kívánja használni, két lehetőséget biztosítunk számára” – mondta Josel Lluis Santamarla, a katalán ring ügyvezetője, aki nem tart attól sem, hogy Madrid elhappolja tőlük a versenyrendezés jogát.

„2026-ig szerződésünk van, és hosszú távú megállapodást szeretnénk. Ha 5 év helyett 10 évben tudunk megállapodni, az még jobb. Megtörtént már az is, hogy Jerez és Valencia mellett rendeztünk futamot, szóval lehet két verseny is Spanyolországban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!