Barcelonában kiderül, mit érnek valójában a Mercedes fejlesztései - F1VILÁG.HU

Barcelonában kiderül, mit érnek valójában a Mercedes fejlesztései

HIRDETÉS
Az előttünk álló hétvégén egy jól ismert helyszínen, a spanyolországi Barcelonában folytatódik a Forma-1-es világbajnoki sorozat, a Mercedesnél pedig biztosak benne, az ellenfelek igencsak erősek lesznek majd a katalán versenypályán.
Canadian Grand Prix, Saturday - Jiri Krenek George Russell

A német csapat igencsak erős formát mutatott a közelmúltban, ennek legfőbb oka pedig az, hogy jól működnek azok a fejlesztések, melyek mostanság kerültek fel a W15-ös kódjelű versenygépekre. A Kanadai Nagydíjon a Mercedes idei legjobb eredményét érte el azzal, hogy George Russell a 3., Lewis Hamilton pedig a 4. helyen ért célba.

Toto Wolff csapatfőnök azonban nem kerget illúziókat: tudja, nagyon nehéz dolguk lesz a folytatásban, így már a hétvégi Spanyol Nagydíjon is minden tudásukat latba kell vetniük, ha fel akarják venni a versenyt riválisaikkal. A barcelonaihoz hasonló pályák ráadásul eddig nemigen feküdtek a Mercedes autóinak.

„Az elmúlt néhány versenyen folyamatosan sikerült apró javulásokat elérnünk. Ezért is volt biztató, hogy Kanadában újabb pozitív lépést tettünk előre” — mondta az osztrák szakember. „Mindenki kemény munkájának jutalma az, hogy az eddigi legerősebb eredményünket értük el. A kanadai azonban egy egyedi pálya. A kanyarok sebességtartománya szűk, és az újonnan lefektetett aszfaltréteggel valamelyest kilógott a hagyományosabb helyszínek közül.”

„Tudjuk, hogy versenytársaink az elkövetkező versenyeken erősebben fognak teljesíteni, ezért továbbra is keményen kell dolgoznunk, hogy következetesen harcban lehessünk a dobogós helyezésekért, és végül a futamgyőzelmekért.”

„Barcelonában jól láthatjuk majd, milyen fejlődést tudtunk elérni. A pálya vegyesen tartalmaz gyors, közepes és lassú kanyarokat, hosszú egyenest és jelentős szintkülönbséget. Az ilyen széles sebességtartományú pályák eddig gyengéink voltak ebben az évben. Ez a hétvége tehát újabb lehetőséget nyújt arra, hogy értékeljük előrelépésünket a legutóbbi fejlesztések révén, és reméljük, hogy tovább építkezhetünk a montreali pozitív lendületre.”

A Forma-1-es Spanyol Nagydíj eseményeiről természetesen folyamatosan beszámolunk majd az F1VILÁG.HU-n.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!