Barcelonában már pontokért harcolna a McLaren

Szeretné megszerezni idei első pontjait a májusi Spanyol Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata. A wokingi gárdánál úgy érzik, egyre gyorsabbá és megbízhatóbbá válik autójuk.Szeretné megszerezni idei első pontjait a májusi Spanyol Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata.

A patinás angol istálló számára nehezen indult az idény, új motorpartnerével, a Hondával ugyanis számos problémával kellett megküzdenie az évad első versenyein.

A megbízhatósággal kapcsolatos gondok jelentős részét már sikerült orvosolni, így a csapat Bahreinben már a teljesítmény növelését tűzte ki célul, Fernando Alonso tizenegyedik helye pedig azt bizonyítja, sikerült is jelentős fejlődést elérni ezen a téren.

A soron következő, barcelonai megmérettetésre a McLaren komoly fejlesztésekkel készül úgy a motor, mint az aerodinamika vonatkozásában.

„Miután tulajdonképpen erőből a tizenegyedik helyen végeztünk, ha valóban sikerülne elérni a Honda által ígért teljesítmény-növekedést Barcelonában, akkor már nem lennénk lekörözöttek, és pontokért harcolhatnánk” – mondta Eric Boullier, az istálló versenyigazgatója.

„Az időmérős tempónk még messze van a többiekétől, szóval a Q2 lehet a cél, de miután Bahreinben a tizenegyedik helyen végeztünk, szeretnénk pontszerző helyen célba érni.”

Boullier hozzátette, autójuk Bahreinben pontosan olyan teljesítményt nyújtott, mint amilyet vártak tőle.

Az egyenesekben mindazonáltal továbbra is lemaradásban vannak, Arai Jasuhisa, a Honda F1-es részlegének sportigazgatója azonban optimista.

„Kétségkívül hátrányunk van az egyenesekben, látható, hogy a végsebesség még nem az igazi, de megoldjuk” – mondta a japán szakember.

„Ezen a hétvégén is előreléptünk, a tempónk jobb volt, szóval jobban állunk, mint a korábbi versenyeken.”

A McLaren spanyol világbajnoka, Fernando Alonso hazai versenyére készül, reményei szerint pedig sikerül jó eredménnyel megörvendeztetnie rajongóit.

„Ez egy óriási verseny lesz mindannyiunk számára” – mondta a 2005-ös és 2006-os év legjobbja.

„A Spanyol Nagydíj nyilván a hazai versenyem, de a monacói is különleges lesz. Monacóban nincs szükség akkora motorerőre, szóval ott jobbak lehetünk. Úgy hiszem, lassacskán jönnek majd a jó eredmények!”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!