Barcelonának esze ágában sincs dobni a Forma-1-et

A Circuit de Catalunya vezetője cáfolta, hogy veszélybe került volna a spanyol versenypálya helye az F1-es naptárban: a szakember kifejtette, a jövőben is szeretnének otthont adni a Spanyol Nagydíjnak.A Circuit de Catalunya vezetője, Salvador Servia cáfolta, hogy veszélybe került volna a spanyol versenypálya helye a Forma-1-es naptárban: a szakember kifejtette, a jövőben is szeretnének otthont adni a Spanyol Nagydíjnak.

Sajtóhírek szerint a barcelonai versenypálya komoly financiális problémákkal küzd, így a Forma-1-es verseny mellett a MotoGP-s futamok is veszélybe kerültek.

A királykategória kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone úgy tervezi, a jövőben a Spanyol Nagydíjat úgynevezett rotációs rendszerben tartanák meg, tehát egyik évben Barcelona, míg a következőben Valencia adhatna otthont a viadalnak. A világsajtóban az a hír járja, a valencia kormánya nyitott az ötletre.

„Csak egy katasztrófa – mondjuk egy földrengés – lehetne probléma. Felejtsék el a pletykákat és a címlapokat, ugyanúgy dolgozunk, mint korábban” – fogalmazott Salvador Servia, a katalán versenypálya vezetője a hírekre reagálva.

Mint ismert, Ecclestone további helyszínekre szeretné eljuttatni a Forma-1-et, így fennáll a veszélye annak, hogy a jövőben csupán néhány európai pálya láthatja vendégül a királykategória mezőnyét. Barcelonában azonban optimisták, és még sokáig szeretnének versenyt rendezni.

„Ha öt verseny lesz Európában, akkor szeretnénk, ha a miénk lenne az egyik, és küzdeni is fogunk ezért” – folytatta Servia. „Nem állunk kapcsolatban vele, sem szóbeli, sem írásbeli megkeresés nem érkezett Ecclestone-tól, vagy a szervezetétől.”

„Azért dolgozunk, hogy kitöltsük 2016-ig szóló szerződésünket, és már 2020-ban gondolkodunk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!