„Bárcsak személyesen vehetné át” – a legmagasabb tartományi kitüntetést kapta Michael Schumacher - F1VILÁG.HU

„Bárcsak személyesen vehetné át” – a legmagasabb tartományi kitüntetést kapta Michael Schumacher

HIRDETÉS
Észak-Rajna-Vesztfália legmagasabb tartományi kitüntetését kapta meg szerdán a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher. Az eseményen családja képviselte a száguldó cirkusz legendáját, de jelen volt egykori főnöke, Jean Todt is.
Corinna Schumacher, Gina-Maria Schumacher, Jean Todt

Schumacher 1994-ben, 1995-ben, majd 2000 és 2014 között összesen hétszer bizonyult a legjobbnak a Forma-1-ben, a sportban eltöltött 19 éve alatt 91 győzelmet és 68 rajtelsőséget szerzett. 2013 decemberében szenvedett súlyos síbalesetet, azóta nem mutatkozott nyilvánosa, állapotáról is csak keveset tudni.

A legendás autóversenyzőt szerdán tüntették ki, az ünnepséget a kölni Motorworldben tartották, ahol évek óta ingyenesen megtekinthető az a kiállítás, mely Schumacher autóversenyzői pályafutását eleveníti fel.

Schumacher Észak-Rajna-Vesztfália legmagasabb tartományi kitüntetését kapta, az eseményen felesége, Corinna, valamint lánya, Gina-Maria képviselte őt. A Haas színeiben versenyző fia, Mick betegség miatt nem lehetett jelen, a Bild című lap értesülései szerint azonban a hétvégi Francia Nagydíjon való részvétele nincs veszélyben.

A kitüntetést 2019 óta először adták át, az ünnepségen felszólalt Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnöke, Hendrik Wust is. Ő azt mondta a régió leghíresebb sportolójáról, hogy „nemcsak világbajnok volt, de mindent megtett azért, hogy gondoskodjon a kevésbé szerencsésekről is”.

„Ma mindenekelőtt Michael Schumacher versenyzésen és reflektorfényen kívüli tevékenysége előtt tisztelgünk: egy olyan ember előtt, akinek óriási szíve van, és aki számára mindig fontos volt, hogy gondoljon másokra” – fogalmazott. „Michael Schumacher sportolóként, és a jó ügyek támogatójaként végzett munkája messze túlmutat szülőföldje, Észak-Rajna-Vesztfália határain.”

Az ünnepségen természetesen ott volt Jean Todt is, aki a Schumacher-érában a legendás versenyző csapatfőnöke volt a Ferrarinál.

„Természetesen mindannyian azt kívánjuk, bárcsak ő vehetné át személyesen ezt az elismerést. Nagyon hiányzik innen, de nemcsak az ilyen napokon” – mondta a francia szakember.

Az elismerés, valamint a kedves szavak könnyekig hatották Schumacher feleségét, Corinnát is, akit Todt is méltatott beszédében.

„Verhetetlen csapat voltunk. Michael imádott a csapatért dolgozni, a csapat pedig imádott érte. És csodálatos családja volt. Felesége, Corinna – akárcsak az enyém, Michelle – az egyik legerősebb nő, akit ismerek.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!