Barrichello: Az időmérő döntő lesz a Hungaroringen

Nem sikerült a pontszerzés Hockenheimben, így a Williams a Hungaroringen szeretné kiküszöbölni a csorbát. A brit istálló korábban szinte verhetetlennek bizonyult a mogyoródi ringen, így már csak a hagyományok miatt is kötelező a jó szereplés.


Nem sikerült a pontszerzés Hockenheimben, így a Williams a Hungaroringen szeretné kiküszöbölni a csorbát. A brit istálló korábban szinte verhetetlennek bizonyult a mogyoródi ringen, így már csak a hagyományok miatt is kötelező a jó szereplés.

Ráadásul a csapat mindkét pilótája megérezte már, milyen győzni a Hungaroringen: Rubens Barrichello 2002-ben nyert itt, míg Nico Hülkenberg tavaly a GP2 futamán bizonyult a legjobbnak.

Nagy reményekkel érkezett a Williams istálló Hockenheimbe, majd kissé csalódottan, pont nélkül távozott a futamot követően. A csapat tagjai most nagyon fogadkoznak, hogy a magyar szponzoruk, a HELL miatt sem szerepelhetnek rosszul a magyar közönség előtt.

Erre minden esélyük megvan, ugyanis a gárda Valencia óta egyre jobban teljesít, bár a Német Nagydíjon botlott egyet különböző okok miatt. A grove-i bázisú alakulat továbbá újabb fejlesztésekkel próbálja még versenyképesebbé tenni az autókat, amiket a pénteki szabadedzéseken fognak tesztelni.

Sam Michael, technikai igazgató szerint a lassú, kanyargós magyar pályán az FW32 alkalmas lesz a jó szereplésre.

„Mivel az autónk alkalmas a Hungaroringhez hasonlatos lassú, kanyargós pályákra, így természetesen eredményes szereplést várunk magunktól.” – mondta a szakember. „A beállításokon javítanunk kell, mégpedig az eddig felhalmozott adatok alapján. A pénteki szabadedzéseken új aerodinamikai alkatrészeket tesztelünk, és ezeknek egy részét a rossz időjárás miatt Németországban nem tudtuk kipróbálni.”

Rubens Barrichello nem véletlenül szeret Magyarországon versenyezni, hisz 2002-ben megnyerte a futamot, de ezen kívül kétszer másodikként, kétszer negyedikként intették le a korábbi nagydíjakon.

Igaz, ötször már idő előtt fel kellett adnia a küzdelmet, ráadásul tavaly éppen az ő autójáról leesett rugó okozott súlyos balesetet Felipe Massának. A legfontosabbnak azt tartja, hogy a szombati időmérőn minél jobb eredményt érjen el, mert a Hungaroringen kevés az előzési lehetőség, és a startnál elfoglalt pozíció döntő lehet az egész futamra nézve.

„Nagyon kedvelem a Hungaroringet, és nem csak azért, mert nyertem már itt korábban.” – kezdte mondandóját a brazil pilóta.

„Ezen a versenyhétvégén az időmérő edzés talán a legfontosabb, hisz az ott megszerzett rajthely alapvetően befolyásolhatja az egész versenyedet. Egy biztos, a pálya egyenetlensége miatt nagyon nehéz megtalálni az autó optimális beállítását. A tempónk megfelelő, és a korábbi lendületünket szeretnénk megőrizni a magyar futamon is. Rengeteg munka vár még ránk, hisz a többiek is ezt teszik, de ha tartjuk a jó irányt, akkor a Hungaroringen szép eredményeket érhetünk el.”

Nico Hülkenberg újra olyan pályán mutathatja meg, hogy nem érdemtelenül tagja az F1-es mezőnynek, amit tökéletesen ismer.

Tavaly ugyanis a GP2 futamát simán megnyerte, miközben megfutotta a verseny leggyorsabb körét is, igaz, a sprintben csak a hetedik helyet szerezte meg. A fiatal német abban bízik, hogy sikerül leelőzniük a közvetlen vetélytársaikat, és pontszerzőként zárhatja a jubileumi Magyar Nagydíjat.

„Az utóbbi futamokon láthattuk, hogy felvesszük a versenyt a közvetlen vetélytársainkkal, és képesek vagyunk arra is, hogy legyőzzük a Renault, Mercedes vagy a Sauber pilótáit.” – mondta a német.

„Magyarországon a fő hangsúly az időmérőn van, így abban reménykedem, hogy szombaton kitesz a csapat magáért, és bekerülünk a Q3-ba, és a kvalifikációs tréningen és a futamon is előrébb végzünk a már említett vetélytársainknál. Tavaly megnyertem a GP2-es futamot, így abban bízom, sima versenyünk lesz a lassú pálya és a nagy meleg ellenére, ami fizikailag igencsak próbára tesz minket. Nagyon várom már a hétvégét, amitől pontokat remélek.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései