Barrichello diktálta a tempót az esős Jerezben - F1VILÁG.HU

Barrichello diktálta a tempót az esős Jerezben

HIRDETÉS

Rubens Barrichello végzett az élen az e heti teszt második napján Jerezben, ahol továbbra is vizes pályán készültek a csapatok az előttük álló idényre. A Williams brazilja mögött a Renault pilótája Vitaly Petrov végzett, akit Sebastian Vettel követett a Red Bullal.

Rubens Barrichello végzett az élen az e heti teszt második napján Jerezben, ahol továbbra is vizes pályán készültek a csapatok az előttük álló idényre. A Williams brazilja mögött a Renault pilótája Vitaly Petrov végzett, akit Sebastian Vettel követett a Red Bullal.

Az éjszakai esőzések után vizes pálya fogadta a résztvevőket a spanyol ringen, és nem sokkal a kezdés után azonnal rá is zendített. Bár volt egy rövidebb időszak, mikor semmi nem esett, és a pálya is kezdett felszáradni, kora délután ismét leszakadt az ég.

Barrichello használta ki a legjobban azt az időszakot, mikor a legideálisabbak volt a pálya állapota, és mivel legjobb ideje után nem sokkal ismét elkezdett esni, első pozíciója egy pillanatig sem volt veszélyben, mert végig vizes volt a burkolat.

Vitaly Petrov szintén akkor futotta meg legjobb idejét, mikor a legszárazabb volt a pálya, így a második helyre hozta be a Renault-t, a tegnapi győztes Sebastian Vettel elé, aki tovább folytatta a Red Bull Racing programját.

A német pilótát Nico Rosberg (Mercedes GP), és Felipe Massa (Ferrrai) követte a negyedik, illetve az ötödik pozícióban.

A Virgin Racing számára sokkal jobban sikerült a mai edzés, mint a tegnapi, mikor Timo Glock mindössze csak tíz körig jutott.


További fotók a mai tesztről a galériában

A német versenyző ma 72 kört teljesített, és a nyolcadik helyen végzett. Glock napja azonban nem volt felhőtlen, ugyanis kétszer is megállították miatta a tréninget, mikor az esőben kicsúszott a pályáról.

A másik új csapat, a Lotus viszont nem lehetett túl boldog. Bár első tesztnapja fantasztikusan sikerült szerdán, Heikki Kovalainen csak 30 kört tudott teljesíteni, mert délután egy óra magasságában elvesztette autója felett az uralmát, nekicsapódott a gumifalnak, aminek következtében megsérült a T127 első vezetőszárnya.

A csapat pedig pótalkatrész hiányában kénytelen volt kihagyni a nap hátralévő részét. A finn pilóta bevallotta, hogy vezetői hiba volt, és nagyon sajnálja, hogy emiatt értékes időt vesztett csapata, amely egyébként az elvégzett munkával maximálisan meg volt elégedve, jóllehet elővigyázatosságból holnapra kicseréli a Cosworth motort az autójában.

Pedro de la Rosa mindössze csak nyolc kört teljesített a délelőtt folyamán, majd visszatért a garázsba, ahonnan már ki sem hajtott. A BMW Sauber istálló úgy ítélte meg, hogy ilyen körülmények között teljesen felesleges körözniük.

Hirdetés

“Sok adatot begyűjtöttünk tegnap a változó időjárási körülmények között, ezért sem láttuk értelmét, hogy több kört megtegyünk a mai nap folyamán” – mondta Thomas Hunsicker tesztmérnök. “Az előrejelzések szerint holnap jobb lesz az idő, így remélhetőleg tovább tudjuk folytatni tervezett programunkat.”

Összesen négyszer került elő a piros zászló: kétszer Glock, egy pedig Kovalainen, és egyszer Barrichello miatt, utóbbi egyébként a nap legaktívabb pilótája volt a maga megtett 98 körével.

Teszteredmények – Jerez, második nap:

1.  R. Barrichello  Williams         1:27.145          98
2.  V. Petrov       Renault          1:27.828  +0.683  56
3.  S. Vettel       Red Bull Racing  1:28.162  +1.017  70
4.  N. Rosberg      Mercedes GP      1:28.515  +1.370  71
5.  F. Massa        Ferrari          1:28.879  +1.734  92
6.  P. de la Rosa   Sauber           1:29.691  +2.546   8
7.  P. di Resta     Force India      1:30.344  +3.199  33
8.  T. Glock        Virgin Racing    1:30.476  +3.331  72
9.  V. Liuzzi       Force India      1:30.666  +3.521  24
10. L. Hamilton     McLaren          1:30.979  +3.834  57
11. S. Buemi        Toro Rosso       1:32.678  +5.533  57
12. H. Kovalainen   Lotus F1         1:33.554  +6.409  30

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!