Barrichello egy „agresszív” autót vár a Williamstől

Rubens Barrichello már alig várja a következő bajnokságot, hogy megtudhassa, mennyire lesz kifizetődő csapata eddiginél merészebb hozzáállása, ám hozzátette, hogy nem vár csodát a 2011-es versenygéptől.


Rubens Barrichello már alig várja a következő bajnokságot, hogy megtudhassa, mennyire lesz kifizetődő csapata eddiginél merészebb hozzáállása, ám hozzátette, hogy nem vár csodát a 2011-es versenygéptől.

A Williams istálló a múlt héten hivatalosan is megerősítette, hogy megtartja a brazil pilótát a következő idényre, aki most elárulta, hogy csapata egy „agresszív” stratégiát választott jövő évi versenygépe tervezésekor, ami reményei szerint meghozza majd a várt eredményt.

„Jól érzem magam, hiszen azt gondolom, hogy a csapat remek munkát végez, és megfelelően készül a következő idényre” – mondta Barrichello.

„Ez egy igen agresszív stílust képvisel, a jövő évi versenygép úgy tűnik, hogy egy merész fejlesztési program végeredménye lesz, ami jó dolog. Én benne vagyok, nagyon tetszik.”

A sportág történetének legtapasztaltabb pilótája azonban hozzátette, hogy nem vár azonnali áttörést csapatától a jövő évben, persze bízik a legjobbakban.

„Soha nem lehet azt mondani, hogy mi leszünk a legjobbak a következő idényben, hiszen gyanítom, hogy ha bármelyik csapatot megkérdezné az ember, akkor azt mondaná, hogy győztes autót tud adni neked jövőre” – magyarázta Barrichello.

„Egyelőre még mindenki csak találgat, és bízik a legjobbakban. Némely új autó jobb lesz, némely pedig még jobb. Azonban a miénk, legalábbis a szélcsatornából kapott eredmények alapján, jónak tűnik. Most az a dolgunk, hogy továbbra is a földön maradjunk, és a lehető legjobb munkát végezzünk, mert ha ez hiányzik, akkor nem lesz siker 2011-ben.”

A brazil versenyző azt is hozzátette, hogy teljes mértékben elégedett az idei évben látottakkal, hiszen úgy gondolja, hogy bár csapata csak a hatodik helyen végzett a konstruktőrök versenyében, valójában jobb helyezést érdemelt volna.

„Úgy gondolom, hogy Isztambul után jött el a fordulópont, ahol kezdtünk túllendülni a problémáinkon” – folytatta. „A leszorítóerő terén voltak változtatások, és azt követően folyamatosan, versenyről versenyre egyre jobbak lettünk, és sorozatosan javultunk.”

„Bár az eredmények nem voltak a legjobbak, a csapat nagyon sokat javult és fejlődött az idei szezonban. Az időmérőn egy kicsit túlteljesítettünk az új gumikon, azonban a versenyen is megvolt a sebességünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!