Friss hírek

Barrichello hisz a vb-cím megszerzésében

Rubens Barrichello szerint minden esélye megvan arra, hogy megszerezze élete első bajnoki címét az F1-ben, miután parádés vezetést bemutatva, öt év után újra a dobogó legmagasabb fokára állhatott a hétvégén Valenciában.

Rubens Barrichello szerint minden esélye megvan arra, hogy megszerezze élete első bajnoki címét az F1-ben, miután parádés vezetést bemutatva, öt év után újra a dobogó legmagasabb fokára állhatott a hétvégén Valenciában.

A Brawn brazil versenyzője a szezon első felében nem tudta tartani a tempót csapattársával, Jenson Buttonnal, aki hat győzelmével jócskán elhúzott tőle, ám az utóbbi négy futamon az ötödik helynél előrébb nem jutott.

Barrichello ezzel 26-ról 18 pontra csökkentette lemaradását Buttonnal szemben, miközben még 60 pont kiadó a szezon utolsó hat versenyén. A 37 éves veterán azt is elmondta, hogy csapattársa kezdeti sikerei ellenére mindvégig hitt abban, hogy fordítani tud a helyzeten.

Hirdetés
 

“Egy gyenge autóval fantasztikus szezont teljesítettem a tavalyi évben, eredményesebb voltam, mint Jenson, akinek jobban sikerült a felkészülése, hirtelen megtáltosodott, és elkezdett versenyeket nyerni az idei szezon elején” – mondta Barrichello.

“Azonban mindenki tudja, hogy egy olyan ember vagyok, aki soha nem adja fel, álmodozik, és a célja elérése érdekében nagyon keményen dolgozik. Úgy gondolom, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy győztes helyzetbe hozzam magam.”

“Egy kiváló szünidőm volt, felkészülten érkeztem vissza, és egy fantasztikus győzelem volt a hétvégi, amivel kétségkívül jobb helyzetbe kerültem a bajnokságban. Továbbra is nagyon, de nagyon keményen fogok dolgozni, szerintem még minden lehetséges.”

Barrichello azonban tisztában van azzal, hogy nem lesz sétagalopp számára az idény hátralévő része, ugyanis csapattársa – aki azét komoly előnyben van vele szemben – mindent elkövet majd annak érdekében, hogy megvédje vezető pozícióját, amit a szezon eleje óta birtokol.

“Jenson mindig nagyon versenyképes, és nagyon keményen dolgozik” – folytatta. “Kiválóan vezet, kíméletesen bánik az autóval, így ha meg akarod verni, a topon kell lenned. Az elmúlt három évben folyamatosan hajtottuk egymást, egyszer én, egyszer ő volt jobb bizonyos területeken, amiből mindenképpen előnye származik a csapatnak.”

Bár a mezőny egyik legidősebb pilótája, és már 17 éve a Forma-1-ben versenyez, Barrichello még nem gondol a visszavonulásra.

“Folytatni szeretném a következő évben” – mondta a brazil. “Azonban még túl korai bármit is mondani, mert rengeteget beszélnek Alonsóról, és erről-arról, de ahogy azt már mondtam, szeretek versenyezni, jól érzem magam, így nyitott vagyok a jövő évvel kapcsolatban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!