Friss hírek

Barrichello maradni szeretne a Hondánál

A Forma-1 történetének legtapasztaltabb versenyzője, Rubens Barrichello közölte a Honda vezetésének, hogy készen áll mindent megtenni annak érdekében, hogy bebizonyítsa, igenis érdemes a jövő évi versenyzői ülésre.

A Forma-1 történetének legtapasztaltabb versenyzője, Rubens Barrichello közölte a Honda vezetésének, hogy készen áll mindent megtenni annak érdekében, hogy bebizonyítsa, igenis érdemes a jövő évi versenyzői ülésre.

Megbízható források szerint már szóltak a brazil pilótának, hogy kezdjen el kutakodni, hol szeretné folytatni pályafutását a következő idényben, ugyanis a vezetőség egyelőre még nem döntött arról, ki lesz Jenson Button csapattársa a 2009-es idényben.

Annak ellenére, hogy Barrichellót látták a Toro Rosso résztulajdonosával, Gerhard Bergerrel beszélgetni az osztrák szakember irodájában pénteken Sanghajban, maga az érintett elmondta, továbbra is a Hondánál szeretne maradni a jövőben.

“Mindent megteszek, hogy maradhassak” – mondta Barrichello az Autosportnak. “Ha ehhez az kell, hogy a KERS miatt lefogyjak, azon leszek, hogy ledobjam azt a hat kilót a decemberi és a januári időszakban.”

“Ha az kell, hogy leteszteljek ezt vagy azt, akkor azt fogom tenni, és akkor legalább tudni fogom, hogy minden tőlem telhetőt megtettem. Csak a Forma-1-ben gondolkodom.”

“Úgy érzem, hogy az eddig befektetett munkám miatt megérdemelném a jövő évi ülést. Tizenhat év ide vagy oda, nem vagyok fáradt, teljesen jól vagyok. Fizikailag erősnek érzem magam, ez nem állít meg engem.”

A Honda vezetése eközben egyre biztosabb abban, hogy nincs esélye leigazolni Fernando Alonsót a jövő évre, aki minden bizonnyal már egyezkedik a Renault-val. Éppen ezért a japán gárda fiatal tehetségeket szeretne kipróbálni, és több pilótának, köztük Bruno Sennának is tesztlehetőséget biztosítana a télen.

Nelsinho Piquet is jó eséllyel pályázik az esetlegesen megüresedő versenyzői ülésre, különösen azok után, hogy bejelentették, a brazil olajtársaság, a Petrobras elhagyja a Williams istállót, és a következő idénytől a japánokkal kooperál.

Barrichello egyébként elmondta, hogy tiszteletben tarja a Honda döntését, még akkor is, ha a brackley-i bázisú csapat úgy határoz, tesztlehetőséget biztosít egy-egy versenyző számára, hogy könnyebben választhasson.

“Ha a Honda Racing másnak szeretne tesztlehetőséget biztosítani, az is rendben van. Ha ők úgy gondolják, ez segíthet nekik abban, hogy egy jobb versenyzőt találjanak, akkor nekem azt tiszteletben kell tartanom. Nem is tudnék mást tenni.”

“Úgy gondolom, hogy a Hondának egy olyasvalakire van szüksége, akinek van tapasztalata, megvan a sebessége és a motivációja, ami kivétel nélkül elmondható rólam. Viszont az autóról sem szabad megfeledkezni, ami jelen pillanatban a csapat gyengéje. Kiváló szakembereink vannak, és azt gondolom, hogy az autó az, ami visszafogja őket, de ezzel is együtt kell tudnom élni” – tette hozzá a brazil.

Ha zárós határidőn belül nem dől el a sorsa, Barrichellónak úgy kell majd megkezdenie hazai versenyét, hogy nem tudja, vajon az lesz-e utolsó versenye a Forma-1-ben.

“Nem jó érzés, mert mikor valaki a karrierje utolsó versenyét teljesíti, el szeretne búcsúzni mindenkitől” – tette hozzá a brazil, aki kizárta annak a lehetőségét, hogy más szériában folytatná pályafutását.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!