Friss hírek

Barrichello nem kér a csapatutasításból

Rubens Barrichello kijelentette, ha csak a leghalványabb gyanúja is felmerül annak, hogy csapata Jenson Buttont részesíti előnyben az idei szezonban, azonnal felbontja szerződését, és elhagyja a királykategóriát.

Rubens Barrichello kijelentette, ha csak a leghalványabb gyanúja is felmerül annak, hogy csapata Jenson Buttont részesíti előnyben az idei szezonban, azonnal felbontja szerződését, és elhagyja a királykategóriát.

A brazil pilóta jó eséllyel pályázott a győzelemre a hétvégi Spanyol Nagydíjon, ám csapata menet közben stratégiát váltott, és Buttont háromról két kiállásra állította, mellyel a brit versenyző bezsebelte negyedik elsőségét az idei évben.

Sokan úgy gondolják, hogy Ross Brawn nem véletlenül avatkozott közbe, és csak azért változtatott a listavezető stratégiáján, hogy újabb győzelmével tovább növelhesse előnyét az élen, és a brackley-i bázisú alakulat már most felállította a csapaton belüli sorrendet.

“Ha csak a leghalványabb gyanúja is felmerül annak, hogy Jensont részesítik előnyben, akkor már holnap szögre akasztom a sisakomat” – mondta Barrichello a futam után az amerikai Speed TV-nek. “De tudom, hogy Ross nem tenne ilyet. Arra kért, hogy versenyezzek nála, és tudja, hogy sportszerű feltételek mellett akarok megküzdeni Jensonnal.”

Barrichello számára egyébként egyáltalán nem idegen a másodhegedűs szerepkör, hiszen a Ferrarinál eltöltött hosszú évei során is mindvégig Michael Schumacher árnyékában kellett versenyeznie, és érdekes módon akkor is Ross Brawn volt az egyik főnöke.

Arra a kérdésre, tart-e attól, hogy visszatérnek azok az idők, Rubens a következőket felelte: “Sajnos volt már részem ilyenben, és ha ez megint megtörténne, biztosan nem követném a csapat utasítását. Ezt letisztáztam, azonban sokkal barátságosabb a légkör ebben a csapatban.”

Barrichello azt is elmondta, csak magát okolja azért, hogy nem sikerült megszereznie a győzelmet, amire egy kiváló rajt után minden esélye megvolt a tegnapi versenyen.

“Hogyan tudtam elveszíteni a versenyt?” – tette fel magának a kérdést a brazil pilóta, mikor az eredményhirdetésre várt a médiaközpontban. “A harmadik gumigarnitúrám nem volt olyan jó, talán valami gond volt az autóval, nem tudom.”

“Mindenesetre nem tudtam olyan köröket futni, amilyeneket szerettem volna, és onnantól kezdve nehéz volt a pályán tartani az autómat, így még a második pozíció megszerzése is megkönnyebbülés volt. Csalódott vagyok, hogy nem szereztem meg a győzelmet, pedig már a zsebemben éreztem az első helyet.”

Brawn is cáfolta, hogy csapatutasítás történt volna.

“Egyáltalán nem” – válaszolta arra a kérdésre, hogy Buttont részesítették-e előnyben a versenyen. “A stratégiaváltás az én döntésem volt. A mérnökök és a versenyzők egyeztetnek, megteszik javaslataikat, de közbeszóltam, ami jó vagy rossz, ehhez tartottuk magunkat.”

“Ha Rubensnek nem lettek volna ezek a problémái, akkor hihetetlenül szoros lett volna. Ha megnézzük a köridőket a gumik és az üzemanyagszint figyelembe vételével, akkor láthatjuk, hogy volt egy periódus, mikor Rubens jóval lassabb volt, mint amire számítani lehetett. Emiatt úszott el a versenye, mert Jenson több üzemanyaggal gyorsabb volt nála.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!