Barrichello: Nem kétség, hogy Schumacher jobb volt nálam, de... - F1VILÁG.HU

Barrichello: Nem kétség, hogy Schumacher jobb volt nálam, de…

HIRDETÉS
Rubens Barrichello nosztalgiázott kicsit, és elárulta, sosem volt kétsége afelől, hogy Michael Schumacher jobb nála, azonban volt egy pont a Forma-1-es karrierjében, amikor elege lett a Ferrariból.
Rubens Barrichello, Michael Schumacher, Jean Todt, Ferrari, Hungaroring 2001

Barrichellót sokan a tipikus másodszámú pilótaként emlegetik, miután 6 évet és összesen 105 versenyt teljesített Schumacher mellett a Ferrarinál. A brazil pilóta azonban tagadja, hogy ez „hivatalosan“ is így lett volna, amikor ugyanis az olaszokhoz szerződött, nem ment volna bele ebbe. 

„Mondtam a Ferrarinak, hogy nem fogok aláírni, ha a szerződésemben benne lesz, hogy el kell engednem Michaelt. Nem volt erről semmi a szerződésemben. A saját érdekemben sok mindent nem fogadtam el és sok mindent igen, mert láttam, hogy ott fejlődöm. Hat éven keresztül úgy láttam, hogy fejlődök és eljön az én időm“ — nyilatkozta Barrichello. 

„Az autó szuper volt, a csapat jól működött, jó volt a kapcsolat az istállón belül és teljesítmény szempontjából is megvolt az összhang. El tudtunk húzni és mehettünk meghódítani a világot.

Utóbbi persze inkább csapattársának, Schumachernek sikerült, aki 2000 és 2004 között sorozatban 5 világbajnoki címet nyert a Ferrarival. Egykori csapattársa tisztában van vele, hogy a német jobb volt, mint ő, ám véleménye szerint nehéz volt bizonyítania a maranellóiaknál, amikor 2000-ben hozzájuk szerződött.  

„Mindig mondom, hogy jobb volt nálam, efelől semmi kétség. De mivel már ’96 óta ott volt, négy éve a csapatnál volt, átesett egy sérülésen, és Jean nyilvánvalóan fiaként kezelte őt, egy új versenyző számára nehéz volt megérkezni és azt mondani, hogy „oké, adjatok nekem szabadságot“.“

Barrichello végül 2005-ben döntött úgy, hogy 2006-ban már nem szeretné a Ferrarival folytatni. 

„Az év közepén történt valami a Ferrarinál — egy napon majd leírom a könyvemben — és ez nem tetszett“ — mondta. „Azt mondtam, hogy látom, hogy nem adjátok meg a szabad versenyt, 6 évet vártam, nagyon köszönöm, de szeretném, ha elengednétek, ki szeretnék szállni a szerződésből.“

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!