Költségplafon-ügy

Barrichello szerint a Brawn lesz az év meglepetése

A Brawn GP brazil pilótája, Rubens Barrichello meg van győződve arról, hogy csapata hatalmas meglepetést okoz majd az idei szezonban, miután a BGP 001-es kódszámmal ellátott modell remekül debütált a héten Barcelonában.

A Brawn GP brazil pilótája, Rubens Barrichello meg van győződve arról, hogy csapata hatalmas meglepetést okoz majd az idei szezonban, miután a BGP 001-es kódszámmal ellátott modell remekül debütált a héten Barcelonában.

Bár még csak egy hete él az újjászületett alakulat, máris mindenki arról beszél, hogy esélyesként érkezhet meg a március végi szezonnyitónak helyet adó Melbourne-be.

A Brawn GP nem is szerepelhetett volna jobban első tesztprogramján, ahol Rubens Barrichello a hét legjobb idejével, majd’ egy teljes másodpercet adott a mezőnynek a csütörtöki tréningen a katalán ringen.

Hirdetés
 

Annak ellenére, hogy a teszteredmények sokszor csalnak, és nem tükrözik a valós erőviszonyokat, Barrichello úgy gondolja, csapata nagyon jó formában várhatja az idei szezont, ugyanis megfelelően felkészült az előtte álló kihívásra.

A brazil versenyző még azt is megkockáztatta, hogy a Ferrarinál eltöltött évei alatt sem volt olyan autója, amely már az első teszten ennyire jól muzsikált volna.

“Hogy őszinte legyek, és a Ferrarival szemben is fair legyek, mindig kiváló autóm volt a kezdetektől fogva. Különösen 2003-ban, az egy eszméletlen jó autó volt. Azonban mikor kipróbáltam a 2006-os Hondát, nem gondoltam, hogy még egyszer lesz ilyen autóm” – mondta Rubens a formula1.com-nak.

“Azonban nem szeretnék abba a hibába esni, hogy elszállok a kezdeti sikerektől, mert még el sem rajtolt az idei szezon, bár jól indultunk. A csapat fantasztikus munkát végzett, pedig nagyon nehéz időszakon vagyunk túl. Szerintem minden esélyünk megvan arra, hogy meglepetést okozzunk az idei évben.”

Barrichello azt is elárulta, hogy leggyorsabb körét valóban időmérő körülmények között, alacsony üzemanyagszinttel futotta meg a csütörtöki tréningen, ám nem tulajdonít ennek különösebb jelentőséget, mert úgy érzi, a BGP 001 mind hosszú, mind rövid etapokon kiválóan teljesít.

“Úgy gondolom, hogy az autó aerodinamikailag nagyon erős” – mondta. “Az egész csomag kiváló, a motor nagyon erős, és jól kezelhető. Az autó mind magas, mind alacsony üzemanyagszint mellett kiválóan teljesít, ami magabiztosságra adhat okot.”

Barrichello bevallotta, a Honda távozását követően egyáltalán nem volt biztos abban, hogy lehetőséget kap az idei szezonban, így minden tőle telhetőt megtesz majd azért, hogy rászolgáljon a vezetőség bizalmára.

“Egy kicsit aggódtam amiatt, hogy nem fogom tudni kamatoztatni a tapasztalatomat, mert fogalmam nem volt arról, lehetőséget kapok-e a versenyzésre. Nagyon boldog vagyok, hogy kijelenthetem, egy kiváló évad elé nézünk” – folytatta a brazil pilóta, aki a kezdeti sikerek ellenére is óvatosan nyilatkozott idei esélyeiről.

“A tavalyi évben is minden versenyt a győzelem reményében kezdtem meg, és elhihetik, hogy ez nagyon nehéz időszak volt. Azonban az idei autó versenyképes, és bár a csapat nevet váltott, rengeteget tanultunk a tavalyi hibáinkból. Most egy nagyon jól felkészült csapat vagyunk, és bízom abban, hogy ez az eredményekben is megmutatkozik majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Barrichello szerint a Brawn lesz az év meglepetése
Schumacher: A Russell-lel való ütközés kinyírta a versenyemet
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!