Barrichello szerint a Williams sokkal jobb lesz jövőre

A Williams istálló veterán versenyzője, Rubens Barrichello úgy véli, csapata a technikai átszervezéseknek köszönhetően 2012-ben sokkal jobb formában vághat majd neki a bajnoki évadnak.


A Williams istálló veterán versenyzője, Rubens Barrichello úgy véli, csapata a technikai átszervezéseknek köszönhetően 2012-ben sokkal jobb formában vághat majd neki a bajnoki évadnak.

Ugyan az eddig technikai igazgatóként tevékenykedő Sam Michael a McLarenhez szerződött nemrégiben, Mark Gillen, valamint Mike Coughlan személyében új szakemberek is érkeztek az alakulathoz.

A Williams rendkívül gyenge szezont teljesített 2011-ben – az eddig eltelt versenyek során mindössze öt pontot szerzett, így a konstruktőri tabella kilencedik helyét foglalja el.

Habár Barrichellónak egyelőre nincs szerződése a jövő évre, a brazil optimistán nyilatkozott a csapat következő idényéről: úgy véli, a Williams sokkal jobb formában lehet 2012-ben, mint idén.

„Jövőre minden tekintetben nagyot léphet előre a csapat – legyen szó a motorokról, a struktúráról, az új gondolkodásmódról, vagy akár a motivációról” – magyarázta a veterán versenyző.

„Én nagyon hiszek ebben. Nem tudom, hogy győztes autó lesz-e, de mérföldekkel jobb versenygép lesz az ideiénél.”

„A probléma idén az volt, hogy emberek távoztak, miközben az újonnan érkezők még nem álltak munkába – gyakorlatilag három-négy hónapig nem volt vezetőség. Mostanra az új szakemberek megfelelően beilleszkedtek, mindent megtettek, amit csak lehetett, hogy javítsanak ezen az autón – ami egyébként egy nagyon rossz autó -, most pedig komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy az új modell jobb legyen.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!