Barrichello: Többet érek egy fizetős versenyzőnél - F1VILÁG.HU

Barrichello: Többet érek egy fizetős versenyzőnél

HIRDETÉS

Hibát követne el a Williams, ha lecserélné őt egy fiatal fizetős pilótára – állítja a csapat veterán versenyzője, Rubens Barrichello, kinek jelenlegi szerződése az idény végén jár le az alakulattal.


Hibát követne el a Williams, ha lecserélné őt egy fiatal fizetős pilótára – állítja a csapat veterán versenyzője, Rubens Barrichello, kinek jelenlegi szerződése az idény végén jár le az alakulattal.

A brazil versenyző abban bízik, sikerül tető alá hozniuk egy új megállapodást, források azonban arra utalnak, a Williams szeretné mérlegelni a rendelkezésére álló lehetőségeket, hiszen jót tenne a csapatnak, ha egy tehetős szponzorokkal rendelkező versenyző érkezne 2012-re.

Lapértesülések szerint három versenyző szerepel a Williams listáján: Adrian Sutil, Bruno Senna és Giedo van der Garde és pénzt hozhatna a csapathoz 2012-ben.

Barrichello elárulta, nincsenek új fejlemények jövőjével kapcsolatban, és ő maga is több vasat tart a tűzbe arra az esetre, ha a Williams esetleg úgy dönt, nem hosszabbítja meg lejáró kontraktusát.

„Más dolgaim is folyamatban vannak az F1-ben, másokkal is tárgyalok” – jelentette ki a veterán brazil.

„Úgy érzem, hacsak a Williamsnek nem lesznek pénzügyi problémái, akkor ahhoz kell ragaszkodniuk, mint amit eddig tettek: egy nagyon tapasztalt, nagyon motivált, valamint egy fiatal, fejlődőképes versenyzővel kell rajthoz állniuk.”

„Ha két gyereket ültetnének az autóba jövőre, azt rosszul tennék. Ami engem illet, csak várok. Mást nem nagyon tehetek.”

Barrichello csapattársának, Pastor Maldonadónak szinte garantált helye van a Williamsnél, köszönhetően annak, hogy egy jól jövedelmező szponzor, a venezuelai PDVSA olajtársaság áll a háta mögött.

Az Autosport értesülései szerint a vállalat jövőre 21 és 29,4 millió font közötti összeggel támogatná a csapatot, függően attól, logóik miképp foglalhatnak majd helyet autóin. Ennek ellenére a csapatnak további szponzorokra lenne szüksége, hiszen feltehetően idén nem részesül oly mértékben a közvetítési jogokból, mint a korábbi években, lévén, hogy jelenleg csupán a bajnoki tabella kilencedik helyét foglalja el.

Hirdetés

Barrichello elmondta, hisz abban, hogy lesz még lehetősége az F1-ben, és nem csak azért akar maradni, hogy tovább növelje rajtjainak számát.

„Az ember azért csinálja, mert élvezi, mert imádja. Versenyképesnek érzed magad, mert megvered a csapattársad és jól versenyzel. Ha esélyem lenne vezetni egy jó autót, akkor tudom, hogy képes lennék a győzelemre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!