Barrichello úgy érzi, megnyerheti a bajnokságot - F1VILÁG.HU

Barrichello úgy érzi, megnyerheti a bajnokságot

HIRDETÉS

Rubens Barrichello úgy gondolja, hogy minden eddiginél nagyobb esélye van arra, hogy megszerezze pályafutása első vb-címét az F1-ben, mert ferraris éveivel ellentétben, most senki nem várja el tőle, hogy támogassa csapattársát.

Rubens Barrichello úgy gondolja, hogy minden eddiginél nagyobb esélye van arra, hogy megszerezze pályafutása első vb-címét az F1-ben, mert ferraris éveivel ellentétben, most senki nem várja el tőle, hogy támogassa csapattársát.

A brazil versenyző nem először ül vb-címre esélyes autóban, azonban korábban a Ferrari versenyzőjeként esélye sem volt labdába rúgni akkori csapattársa, Michael Schumacher mellett, akit minden körülmények között támogatnia kellett.

Idén azonban más a helyzet, a Brawn egy fantasztikus autót rakott össze, és egyik pilótáját sem részesíti előnyben a másikkal szemben, így Barrichello úgy érzi, minden eddiginél nagyobb esélye van a bajnoki cím megszerzésére.

“Az esélyeim jóval nagyobbak itt” – mondta a brazil. “A csapat nem mondja azt, hogy az egyik versenyzőnket támogatni kell, mert a Red Bull Racing is kiválóan teljesít. Szóval mindkettőnket támogatnia kell, és ez mindenképpen jó dolog.”

Barrichello az utóbbi két versenyen tíz pontot faragott hátrányából csapattársával, Jenson Buttonnal szemben, aki még így is 16 ponttal vezeti a bajnokságot, ám az utóbbi időben borzalmasan gyengén teljesít, így komolyan féltheti bajnoki előnyét.

Arra a kérdésre, hogy az egyre fokozódó nyomás nem jelent-e gondot számára, a hatalmas tapasztalattal rendelkező 37 éves brazil a következőket válaszolta: “Pozitív, hogy a dolgok ilyen irányba haladnak. A nyomás egy olyasvalami, amit az ember a saját fejében generál.”

“Ha egy golfmeccsen valaki ellen játszol, akkor az könnyedén a fejedbe férkőzhet, míg abban az esetben, mikor csak úgy tét nélkül ütögetsz, sokkal könnyebb minden. Azon kell lenned, hogy a legjobb tudásodat nyújtsd, és én pontosan ezt teszem.”

“Úgy gondolom, hogy az egész hétvége folyamán jól mentem, és ismét szerencsém volt, hogy minden probléma ellenére két pontot szereztem. Ha csak a teljesítményt nézem, akkor a dobogón kellett volna végeznem, míg márkatársamnak a pontszerzésért is meg kellett volna küzdenie.”

“A nyomás mindig köztünk van, de magabiztos vagyok, hogy megfelelően tudom kezelni a dolgokat” – folytatta Rubens, aki úgy érzi, autóiknak jól fog feküdni a durva rázókövekkel szegélyezett monzai versenypálya.

“Korábban Monzára és Hockenheimre, most viszont már csak Monzára készülünk más csomaggal. Autóink kiválóan veszik a rázóköveket, ami mindenképpen előnyt jelenthet a jövő hétvégi versenyen.”

Hirdetés

“Elméletileg autóink erősebbek lesznek, mint a Red Bull versenygépei, azonban a hétvégén láthattuk, hogy a Force India kis híján megnyerte a versenyt Belgiumban, így ez egy olyan szezon a Forma-1-ben, amely tele van meglepetésekkel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!