Barrichello vidáman fogadta a vereséget - F1VILÁG.HU

Barrichello vidáman fogadta a vereséget

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy elvesztette a vb-címet csapattársával szemben, Rubens Barrichello nem szomorkodik, sőt mit több, teljes mértékben elégedett idei évével, főleg úgy, hogy a szezon elején már temették f1-es karrierjét.

Annak ellenére, hogy elvesztette a vb-címet csapattársával szemben, Rubens Barrichello nem szomorkodik, sőt mit több, teljes mértékben elégedett idei évével, főleg úgy, hogy a szezon elején már temették f1-es karrierjét.

Bár jóval előrébbről, a pole-ból vághatott neki hazai versenyének, Barrichello már az első kiállásokat követően visszacsúszott a harmadik helyre, majd egy lassú defektnek köszönhetően csak a nyolcadik lett.

Eközben Button a 14. helyről fokozatosan lépett előre, és ötödik helyével bezsebelte élete első világbajnoki címét, és eldöntötte mindkét bajnokságot az idei évben a Forma-1-ben.

Barrichello azonban nem szomorkodik, hiszen arra gondol, hogy egy évvel ezelőtt még az sem volt biztos, hogy lesz helye a rajtrácson az idei évben, miután a Honda úgy döntött, azonnali hatállyal elhagyja a Forma-1-et.

“Ahogy azt korábban már nem egyszer elmondtam, az emberek az év elején már hozták a virágokat a síromra, és visszatértem, egy fantasztikus autót vezetek, tettre kész vagyok” – nyilatkozta Barrichello a futam után a riportereknek.

“Köszönettel tartozom Istennek az idei évért, hiszen egy fantasztikus autót vezethettem az egész szezonban. Örülök Jenson sikerének, és ha nekem nem sikerült, akkor neki kellett megnyernie a bajnokságot, így remek munkát végzett.”

Button a szezon első hét futamából hatot megnyert, és igazából az idény első felében szerzett előnyének köszönhetően szerezte meg a bajnoki címet, ugyanis azóta nem hogy győzni nem tudott, de mindössze csak egyszer tudott felállni a dobogóra.

Barrichello úgy érzi, hogy a szezon második felében nála volt a labda, ám ez már késő volt ahhoz, hogy fordítson a helyzeten, különösen úgy, hogy riválisaik felzárkóztak, így sokkal nagyobb volt a küzdelem az élen, mint az első versenyeken.

“Jenson megnyerte, és megérdemelten nyerte meg, de igazából az első hat versenyen nyerte meg a bajnokságot. Azt gondolom, hogy a szezon második fele az enyém volt, de ez már semmin nem változtat” – folytatta a brazil.

“Egy igazi csata volt, és nagyon keményen harcoltam, de sajnos csak akkor, mikor már nem volt olyan előnyünk az élen. Azonban hatalmas csata volt, keményen hajtottam, hogy életben tartsam bajnoki esélyeimet, és nagyon elégedett vagyok.”

Hirdetés

A veterán pilóta, aki a hírek szerint jövőre a Williamsnél folytatja pályafutását, a Ross Brawn által vezetett csapatot is az egekig magasztalta, és csak szuperlatívuszokban tudott beszélni a dolgozókról.

“Fantasztikusak, és szerintem Ross remekül össze tudta rakni a csapatot, abszolút felkészültek voltak” – mondta. “Egy pokoli csapat, amely megérdemelten győzött. Egy fergeteges partit csapunk ma este, mert úgy érzem, a konstruktőri bajnoki címben én is benne vagyok, és nagyon örülök neki.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!