Bearman: Hamilton úgy húzott ki az autómból a verseny után - F1VILÁG.HU

Bearman: Hamilton úgy húzott ki az autómból a verseny után

HIRDETÉS
A Ferrari színeiben hétvégén első Forma-1-es versenyét teljesítő Oliver Bearman azt mondta, Lewis Hamilton gyakorlatilag úgy rángatta ki őt versenyautójából, annyira megterhelő volt számára a dzsiddai futam.
JEDDAH STREET CIRCUIT, SAUDI ARABIA - MARCH 08: Oliver Bearman, Ferrari SF-24 during the Saudi Arabian GP at Jeddah Street Circuit on Friday March 08, 2024 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Steven Tee / LAT Images)

Péntek reggel derült ki, Carlos Sainzot vakbélgyulladás miatt műteni kell, így a Ferrari egyik autóját a tartalékversenyző, Oliver Bearman vezethette a Szaúd-arábiai Nagydíj hátralévő részében. A fiatal pilóta a 11. rajthelyet szerezte meg az időmérőn, a versenyt pedig az előkelő 7. pozícióban zárta. A verseny után sokan, köztük Lewis Hamilton, George Russell és Lando Norris is gratulált neki a parc fermében, és csapattársa, Charles Leclerc ugyancsak le volt nyűgözve a teljesítménye láttán.

Bearman elárulta, Hamilton segített neki kiszállni az autóból, miután annyira elfáradt a dzsiddai futamon.

„Úgy nőttem fel, hogy ezekkel a srácokkal harcoltam, és nagyszerű volt osztozni velük a pályán” — mondta a fiatal brit. „És öröm volt megkapni az elismerésüket. Lewis gyakorlatilag kihúzott az autóból, mert annyira szenvedtem. Fizikailag nagyon megterhelő volt. Ezen a pályán az egyik legkisebb a degradáció az egész idényben, és a legnagyobbak a laterális G-erők — gyakorlatilag 50 időmérős kört futottunk.”

A 18 esztendős tehetség elárulta, nem különösebben izgult a verseny előtt, és próbált higgadt maradni.

„Őszinte leszek, meglepő módon olyan érzés volt, mint bármelyik másik versenyen. A procedúra egy kicsit más, mint az F2-es rajt, de amint kialudtak a lámpák, az ember arra fókuszált, ami körülvette. Szerencsére az F4-es rádiózásokat még nem játszották be a közvetítésbe, de az F3-ban egy kicsit dühösebb voltam, és megtanultam az évek során, hogy attól nem lesz jobb a teljesítményem. Nem számít, mivel próbálkoztam, hogy higgadt maradjak, különösen egy olyan helyzetben, mint ez. Tudtuk, hogy a verseny majd nekünk fog kedvezni, szóval higgadt maradtam és hagytam, hogy megérkezzen.”

„Az újraindításnál volt egy egészen jó manőverem [Yuki] Tsunodával szemben, kétlem, hogy számított arra, hogy a belső ívet fogom fedezni. Sokkal jobb volt a tempóm, mint ezeknek a srácoknak, és egy kicsit okosabbak voltak nálam az energiafelhasználás tekintetében, amit korábban még soha nem csináltam.”

„De megtanultam a dolgomat. Nico [Hülkenberg] látszólag a jó helyeken használta az akkumulátorait, míg én látszólag mindig rossz helyen. Szóval beletelt néhány körbe, mire rájöttem. De fegyelmezett maradtam, és nem próbáltam meg erőltetni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!