Befejeződött a belga F1-es pálya felújításának első üteme - F1VILÁG.HU

Befejeződött a belga F1-es pálya felújításának első üteme

HIRDETÉS
Befejeződött a Forma-1-es Belga Nagydíjnak is otthont adó spa-francorchamps-i versenypálya felújításának első üteme, melyre 25 millió eurót, azaz bő 9 milliárd forintnak megfelelő összeget áldoztak. A cél az volt, hogy modernizálják a népszerű aszfaltcsíkot, miközben megőrzik annak tradicionális karakterét.
Spa-Francorchamps

A versenypálya átalakítása a tavalyi szezont követően kezdődött el, az idei évad végén pedig a második ütemmel folytatódik majd. Maga az aszfaltcsík nem változott, a pályát azonban sikerült biztonságosabbá tenni. Erre szükség is volt, hiszen az elmúlt években számos komoly baleset borzolta a kedélyeket: a 2019-es Belga Nagydíjon Anthoine Hubert Forma-2-es versenyző egy tragikus baleset következtében életét veszítette.

„A tél folyamán elvégzett munkálatok egy olyan pályát tártak fel 2022 tavaszán, mely ugyanolyan maradt, a biztonsága azonban erősödött” – mondta Melchior Wathelet, a pálya igazgatóságának elnöke, majd beszélt arról is, az aszfaltcsík nemcsak az FIA licencét, hanem a motorversenyek rendezéséért felelős FIM C fokozatú besorolását is megkapta.

„Valamint épült egy lelátó is a világ egyik leghíresebb kanyarjának tetején!”

És nemcsak a nézőket, hanem a versenyzőket is igyekeznek jobban kiszolgálni az Eau Rouge-ban: a jelentős földmunkáknak hála nagyobb bukóteret alakítottak ki.

A pályát több helyen is újraaszfaltozták, és számos kanyarban új sóderágyat telepítettek. A Speakers-kanyarban egy alternatív vonalvezetést is kialakítottak, amit különféle versenyeken használhatnak majd.

Az idei versenynaptárnak megfelelően a Belga Nagydíjat augusztus 26-28. között rendezik majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!