Friss hírek

Beidézték a versenybírók a Red Bull csapatfőnökét!

A Forma-1-es Katari Nagydíjat követően beidézték a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírói a Red Bull csapatfőnökét, Christian Hornert.

A sportot irányító testület tájékoztatása szerint a brit szakembernek azért kell megjelennie a stewardok előtt, mert megszegte a Nemzetközi Sportkódex 12.2.1-es cikkelyének f és k pontját.

Az említett szabályok megtiltják, hogy a Forma-1 érintettjei olyan nyelvezetet használjanak az FIA tisztviselői ellen, melyek sértőek, vagy rossz hírnevet keltenek.

Hirdetés
 

A közlemény arra nem tér ki, hogy pontosan mit is mondott Horner, a vasárnapi verseny előtt azonban meglehetősen kritikusan fogalmazott Max Verstappen 5 rajthelyes büntetése kapcsán.

„A versenyigazgatónak szerintem a pályát kellene kontroll alatt tartania. Elvégre ő a bíró. Vagy bárki, például egy sportbíró úgy dönt, hogy kiteszi a sárga zászlót? Vagy hogyan működik ez?” – mondta Horner. „Felnőttekre van szükség ahhoz, hogy érett döntéseket hozzanak.”

„Szerintem csak egy túlbuzgó sportbíró tette ki a zászlót, és nem az FIA utasította rá. Kordában kellene tartaniuk a sportbíróikat, ilyen egyszerű, ez ugyanis most nagy csapás nekünk ebben a világbajnokságban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!