Beidézték a versenybírók a Red Bull csapatfőnökét! - F1VILÁG.HU

Beidézték a versenybírók a Red Bull csapatfőnökét!

HIRDETÉS
A Forma-1-es Katari Nagydíjat követően beidézték a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírói a Red Bull csapatfőnökét, Christian Hornert.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 04: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner looks on from the grid before the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 04, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A sportot irányító testület tájékoztatása szerint a brit szakembernek azért kell megjelennie a stewardok előtt, mert megszegte a Nemzetközi Sportkódex 12.2.1-es cikkelyének f és k pontját.

Az említett szabályok megtiltják, hogy a Forma-1 érintettjei olyan nyelvezetet használjanak az FIA tisztviselői ellen, melyek sértőek, vagy rossz hírnevet keltenek.

A közlemény arra nem tér ki, hogy pontosan mit is mondott Horner, a vasárnapi verseny előtt azonban meglehetősen kritikusan fogalmazott Max Verstappen 5 rajthelyes büntetése kapcsán.

„A versenyigazgatónak szerintem a pályát kellene kontroll alatt tartania. Elvégre ő a bíró. Vagy bárki, például egy sportbíró úgy dönt, hogy kiteszi a sárga zászlót? Vagy hogyan működik ez?” – mondta Horner. „Felnőttekre van szükség ahhoz, hogy érett döntéseket hozzanak.”

„Szerintem csak egy túlbuzgó sportbíró tette ki a zászlót, és nem az FIA utasította rá. Kordában kellene tartaniuk a sportbíróikat, ilyen egyszerű, ez ugyanis most nagy csapás nekünk ebben a világbajnokságban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Beidézték a versenybírók a Red Bull csapatfőnökét!
Így áll az F1-es pontverseny az imolai hétvége után
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!